6-rysliga och bra Halloweentips

halloween


Halloweentips

Höstlovet och Halloween närmare sig med stormsteg och många kanske inte har planerat vad ni ska göra?!

Jag tycker ofta det är stressigt när man inte kan vara ledig varje lov. I år är ett sånt år. Jag kan tyvärr inte vara ledig hela höstlovet.

Vi har nog aldrig rest utomlands på höstlovet heller. Utan gjort weekends i Sverige. Många städer och nöjesparker fokusera ju numera väldigt mycket på Halloween och har flera Halloween aktiviteter. Här bjuder jag på några rysliga och roliga Halloween tips. 

 

1. Stockholm

Stockholm har många roligheter under höstlovet. Men det bästa är nog Halloween på Gröna Lund.

Det är både mysigt och rysligt. De har verkligen pyntat nöjesparken riktigt fint och häftigt. Hösten för oss betyder verkligen Halloween på Gröna Lund. Tiden då hela nöjesparken förvandlas till ett rysligt och mysigt paradis där man verkligen kan frossa i skräckhus, attraktioner och läskiga karaktärer. Och älskar man inte skräck så kan man mysa runt bland pumpor och andra höstligahalloween dekorationer lite överallt i parken. Främst på Lilla Området, där det är mer för mindre barn. Här är det inte ett dugg läskigt utan härlig stämning med snälla häxor och roliga åkattraktioner för de små. 

 

2. Kolmården

Förra året besökte vi Hallowen på Kolmården. Det var också väldigt bra och roligt. Helt klart ett bra höstlovstips. Kombinera med att bo över en natt på häftiga Vildmarkshotellet för en fulländad och perfekt weekend.

3. Spökstaden Örebro

Årets kusligaste vecka i Sveriges läskigaste stad

Under vecka 44, höstlovsveckan förvandlas Örebro till årets läskigaste stad – Spökstaden. Här finns ett stort utbud av roliga, läskiga och häftiga saker att göra under en dryg vecka. De har verkligen gått all in vad det gäller att bli en kuslig och spöklik stad. Jag är galet imponerad av vad de har lyckats bra med många roliga gratis aktiviteter. Några saker som kostar en liten slant, men är både riktigt roliga och häftiga att göra och naturligtvis värt pengarna. Skapa minnen för livet tillsammans med barnen. Här kommer några tips ifrån vår rysmysiga weekend i Örebro. Barnen vill absolut åka dit igen.

9-höstlovstips till Spökstaden Örebro

3-trevliga matställen i Örebro

 

4. Uppsala

Z

Mycket av det du söker på en utlandsresa eller cityweekend finns närmare än du tror. Bara en kort bilresa bort från Stockholm och fler andra städer ligger Uppsala. Staden har ett perfekt läge i Mälardalen. I Pelle Svanslös hemstad hittar man utöver kändiskattens pärlor också roliga lekparker på diverse teman, ett av Sveriges största äventyrsbad och museer med allt från dinosaurier och vikingar till spöken och skatter. För den som älskar fina hotell och god mat finns det naturligtvis också.

14-trevliga tips till Uppsala

5. Halloween på Parken Zoo i Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna har också börjat med Halloween i sin park. Dock har vi aldrig varit där på Halloween, och det ser inte ut som vi hinner det i år heller, tyvärr. Men det ser verkligen roligt ut!

 

6. Halloween i Furuvik

I år ska vi första gången åka till Furuvik nästa vecka och se hur deras nöjespark ser ut under Halloween. Vi har bara varit i Furuviksparken i början av säsongen och gått omkring i deras djurpark och nöjespark. Men nu ska det bli både roligt och spännande att se hur det ser ut. Det är ju tre år sedan vi var där sist. Sedan är det säkert lite annorlunda nu, än under sommartid. Ja, ni får såklart en recension nästa vecka efter vårt besök.  Vi har också bokat en natt på Havshotellet i Furuvik. Så det blir en liten weekend för barnen under deras höstlov. 

 

Har du tips på andra aktiviteter under höstlovet? Kommentera gärna!

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *