Julmarknad på Stortorget i Gamla Stan

julmarknad

 Julmarknad i Gamla Stan 2023

För att insupa extra mycket julstämning i Stockholm ska du absolut besöka Stortorgets Julmarknad i Gamla Stan. Här får man verkligen  en förstklassig och stämningsfull julstämning hela vägen fram till självaste julafton. Så har du inte hunnit dit ännu, har du god tid på dig. Det är många dagar kvar till självaste Julafton. 

På Stortorget så hittar man 32 bodar med 41 säljare saluförandes svenska kvalitetsprodukter inom allt från konstsmide, trä, keramik och annat genuint hantverk till karameller, glögg, brända mandlar, bröd och viltkött. Så passa på att handla årets mest uppskattade julklappar och allt gott till julbordet! Man får naturligtvis provsmaka i nästan alla små gulliga bodar. Så passa på och smaka på dina favoriter och köp med. 

Julmarknaden i Gamla Stan är en av de mest populära julmarknaderna i Stockholm och Sveriges äldsta. Julmarknaden har anor från medeltiden, och arrangeras sedan 1915 av Stockholms-Gillet, som är en ideell förening vars uppgifter är att exempelvis hålla liv i stadens traditioner.

För mig har det även blivit en tradition att besöka Gamla Stans julmarknad, likaväl som det är att besöka Nordiska Kompaniets Julskyltning och gå och äta julbord. 

Öppettider

Stortorgets Julmarknad i Gamla Stan i Stockholm välkomnar dig som besökare i år mellan 25 november och 23 december 2023 och håller öppet varje dag mellan 11.00 och 18.00.

 

Hitta Hit

Stortorget, Gamla Stan

Tips på andra Julupplevelser

Jag har en kategori med Julupplevelser för den som älskar att gå på Julskyltning eller Julbord.

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *