Stadshuset – Noble Light Week

Noble Light Week

Stadshuset i vackert ljus under Noble Light Week

Under hela Nobelveckan eller Noble Light Week kan man bland annat få se Stadshuset i fantastiskt vacker ljusskepnad.  Det är med inspiration från Nobelprisbelönade insatser och individer som ett tjugotal fantastiska ljusinstallationer tar plats i Stockholm och lyser upp i decembermörkret. Detta pågår nu, från den 3 december till och med på söndag den 11 december 2022. Speciellt för i år är att flera av de pristagare som kommer till Stockholm under Nobelveckan uppmärksammas med verk som är inspirerade av deras insatser och upptäckter.

 

Jag var inne i stan igår ett annat ärende och passade såklart på att ta en promenad mot Stadshuset. Bäst utsikt har man nog från bron som går från T-centralen mot Stadshuset. 

Själva ljusspelet pågår när det är mörkt. Jag var på plats kring 17 -tiden och det är ju becksvart redan då. Men herregud så vackert det var. Och häftigt med både ljuset och musiken som hörde till. Det är helt klart en upplevelse utöver det vanliga med Noble Light Week och jag rekommenderar starkt att ta en tur förbi. 

 

Noble Light Week är en del av Nobelveckans program och genomförs i samarbete med Nobel Prize Museum med stöd av Stockholms stad och Stockholms Handelskammare med flera. Noble Light Week Stockholm är en hyllning till Nobelpristagarna och deras insatser för mänsklighetens största nytta.

Noble Light Week Stockholm, kan ses på flera platser i staden och inte bara på Stadshuset. Dock har jag bara sett det där.

Datum: 3 december–11 december 2022

Tid: När det är mörkt

Plats: Flera platser i staden

Hitta hit

Stockholm Stadshus

Hantverkargatan 1

 

Andra Stockholms Tips

Önskar du andra tips i Stockholm, så har jag en kategori som heter just Stockholms Tips. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *