Tjejmiddag på Urban Deli på Sveavägen

urban deli

Urban Deli Sveavägen – trevlig restaurang mitt i stan

Urban Deli Sveavägen öppnade hösten 2015 och ligger väldigt nära Hötorget.  Här finns en takbar, café, lounge, matstudio och konferensavdelning. Takparken på 9:e våningen är öppen året runt och erbjuder en härlig bar och uteplats i parkmiljö med fantastisk utsikt över Stockholm. Urban Deli Sveavägen erbjuder bland annat generösa öppettider, ett utvalt sortiment, frukost alla dagar och brunch på helgerna.

Tjejmiddag med Kungsholmsfruarna

När vi bodde inne i stan på Kungsholmen var vi sex tjejer som bodde mittemot varandra som umgicks väldigt mycket. Vi har alla barn i samma ålder, så vi sågs nästan varje dag efter förskolan när det begav sig. Vi var goda grannar som blev nära vänner. Men sen började alla prata om husköp och en efter en flyttade från Kungsholmen. Till alltifrån Skåne, Spanien söder, om Stockholm och Enköping. Jag är den enda som bor i Norrort.  Så det enklaste var inte att få ihop en tjejmiddag alla tillsammans, men igår fick vi äntligen ihop det. Alla var i Stockholm samtidigt. 

Valet av restaurang var ganska enkelt. En restaurang centralt som har både kött, fisk och vegetariskt och här passade Urban Deli på Sveavägen fint in. 

God Fisk- och skaldjursgryta

Jag åt en riktigt god fisk- och skaldjursgryta. Den ser inte så mycket ut för världen på bilden, men den var verkligen utsökt. 

Koreansk Råbiff

Jag gillar verkligen inte råbiff. Men denna koreanska råbiff  på svensk oxe med koreansk senap, koriander, salladslök, rostade sesamfrön, chili majonnäs & pommes, var enligt mina väninnor väldigt smakrik och god. Den var dessutom fin att beskåda, till skillnad mot min fisk- och skal

 

Hitta hit

Sveavägen 44, Stockholm

Närmast T-bana är Hötorget

Önskar du tips på fler restauranger i Stockholm?

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Nu är det verkligen uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner?

Missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *