Julbord på Swing by Golfbaren

swing by golfbaren

The Minigolf Christmas Experience på Swing by Golfbaren

Första Advent är kommen och vi smygstartade vårt Advents- och Julfirande på Swing by Golfbaren igår med en jul-inspirerad middag. För mig eller oss har det blivit en trevlig tradition att äta julbord här. Dels för att jag tycker att det är så himla gott och trevligt. Även för att det är en otroligt trevlig familjeaktivitet. Man spelar en runda minigolf tillsammans och sedan avnjuter man en god middag. Ett perfekt sätt att umgås på hela familjen. 

Amerikans inspirerat julbord

Här serveras ett trevligt julbord i form av delade rätter med smaker av det bästa från Amerika blandat med deras klassiska svenska julsmaker. Det är verkligen en social julsittning i sann 30-talsanda. Man avnjuter goda juliga rätter till bords och njuter av sitt trevliga sällskap.

Vi bokade en sittning kl 16:00 med minigolf innan den trevliga middagen en lördag, Jag vet att de även har en lunch sittning och en kvällssittning som påbörjas mellan 19:30-21:00 med minigolf innan middagen.

This is The Minigolf Christmas Experience! Vad sägs om en Amerikanskinspirerad trerätters som flörtar med klassiska svenska julsmaker? Maten serveras i form av delade rätter som man njuter av tillsammans & spänner från kallskuret till maffiga desserter.

En riktigt trevlig sharing is caring middag. 

Glögg

Julbordet börjar med att man serveras alkoholfri Glögg tillsammans med pepparkakor, olika sorters bröd och brynt smör. 

Bubbel till förrätt

Sedan kommer kanske det bästa in två gigantiska brickor med kallskuret. En med charkuterier och patéer och en med fisk- och skaldjur. Även rökta räkor, med fräscha såser och kokt potatis. 

Riktigt smarrigt! En julöl eller ett glas bubbel passar naturligtvis fint tillsammans med alla dessa goda förrätter. Jag gillar starkt att man får in en fräsch, snygg bricka till bordet. Dels slipper man trängas med andra i en buffé kö och ta med samma slevar som alla andra tar sin mat i dessa sjukdomstider. Det känns både trevligt och hygieniskt. 

Skål & God Jul mina vänner!

Varmt julbord

Deras varma julbord bestod av olika varmrätter som hörde till julbordssittningen, men kanske inte de vanliga traditionella rätterna som brukar serveras på julbordet. Utan de serverades hängmörad short-rib som var marinerad i chili och massa goda örter. Short-ribsen var bakade i 14 timmar, så de var verkligen extra mört och gott. Till detta serverades det hasselbackspotatis och en riktigt god vintersallad som var ett generöst vegetariskt fat med ugnsrostade betor, kål och pumpa som toppades med vinteräpple och gorgonzolakräm. En touch av det traditionella julbordet var deras smörstekta köttbullar med gräddsås, smaksatta med Bourbon och picklade tranbär. Galet gott och snyggt upplagt. 

Rätterna är rikliga och vi var tre i stort sett vuxna personer som delade på ovan och fick ändå inte i oss allt. Så det är generöst tilltaget med maten. 

Desserter & Julgodis

Efter den goda julmiddagen serverades ett gigantiskt dessertbord. Här fanns alltifrån olika sorters ostar med marmelad till pepparkaksspread, äppelkaka, chokladmousstårta som var galet god till italiensk maräng och en massa goda julgodis. Ischoklad, knäck, fugde, skumtomtar och mycket annat gott. 

Allergivänligt

Min yngsta son är ju väldigt allergisk mot mjölkprotein, ägg, fisk och skaldjur. Men han fick som ett alldeles eget julbord. En tallrik med kallskuret som han gillade. Främst goda skinkor. Sedan fick han köttbullar och potatis till varmrätt och sorbet till dessert. Jag gillar verkligen när de gör allt för att hitta fina alternativ för allergiker. 

Det var verkligen så himla mycket gott! Så det gick verkligen inte att smaka på allt. Swing by Golfbaren har verkligen lyckats i år igen. En tradition som förmodligen kommer att fortsätta. 

Spela minigolf

Vi började såklart eftermiddagen med en runda efterlängtat minigolf, innan middagen.  Swing by Golfbaren har en minigolfbana med 12 hål på övervåningen.  Banan är varierad med roliga utmaningar. Vågar jag ens säga att min yngsta son vann. Han är super duktig på minigolf och lyckades redan slå i hole-in-one på första banan och imponerade många sällskap på plats. Han hade även sett fram mycket mot dagen, 

 

Jag vågar knappt erkänna att jag brukar vinna bakifrån… jag är den sämsta i familjen….undrar om killar har den genen att de är bra på minigolf. Mina tre killar är i alla fall det.

 

Boka Julbordet

Passa på att boka Julbordet innan det blir fullbokat. Perfekt för familjen, släkten eller kanske med kollegorna eller vännerna en tisdag kväll.

Hitta hit

Swing By Golfbaren, Surbrunnsgatan 46, 

Stockholm Närmaste T-bana är Odenplan eller Tekniska Högskolan

 

Tips på andra Julupplevelser

Jag har en kategori med Julupplevelser för den som älskar att gå på Julskyltning eller Julbord. 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *