Club Med Tignes – Resort med Ski In Ski Out

Club Med Tignes

 Club Med Tignes – Med skidbackar i världsklass runt knuten

Resan till Club Med Tignes i Franska Alperna är lång. Vi hoppade på fakirflyget redan klockan sex på morgonen på Arlanda för att ta oss mot Alperna och Club Med Tignes. När vi sen ankom till Genève är det tre timmars transfer till Tignes.

Men bilresan är vacker och blir som en fin roadtrip genom delar av Frankrike. Den tar oss genom småmysiga franska byar, längs vackra Annecysjön och genom dalar och upp i bergen så når vi äntligen Tignes och Club Med som ligger 2 100 meter över havet. När vi ankommer Club Med Tignes inser man snabbt att det verkligen är värt den långa resan. Vackra vyer, massor av snö, resorten ligger precis vid skidbackarna med Ski in Ski out. Ett enda stort vinterparadis. Denna resan gjorde vi på Sportlovet och det var verkligen det bästa sportlovet som vi någonsin haft. Sol, snö och en underbar vecka tillsammans!

Club Med Tignes öppnades i början av december

Den nya skidresorten ligger i hjärtat av Val Claret skidområde och slog upp dörrarna för första gången i början av december förra året. Här finns många härliga vinterupplevelser för hela familjen under vintertid.

Årets skidsäsong börjar närma sig sitt slut. Men många är redan i full gång med att boka kommande skidsemester. Club Med Tignes i Frankrike är verkligen det perfekta för dig som vill upptäcka alpina skidbackar omgiven av vacker natur.

De franska alperna är kända för sina enastående vyer och milslånga backar. Det är samtidigt ett resmål som passar bra för barnfamiljer, då urvalet av aktiviteter för barn är stort. Något som intresserar många svenskar. Samtidigt passar de franska alperna lika bra för vuxna som reser utan barn och exempelvis vill njuta av god mat och champagne efter en lång dag i backen. Åre och Sälen i all ära, men är man sugen på något nytt kan alltså destinationer som Val d’lsére eller Tignes där Club Meds nya resort ligger vara nästa favorit för den som älskar att åka skidor.

Dubbelrum med fin utsikt

Hotellet är stort. Det märks att det är nytt, för allt känns så fräscht. Dubbelrummet är i franskstil med stor dubbelsäng och en härlig balkong med magisk utsikt mot byn Tignes och snöiga berg. Stort fräscht badrum med badkar och sedan toalett separat.

 

Att få vakna upp till denna utsikten varje morgon, var verkligen helt magiskt!

Hotellets pool område

Det finns ett stort fint poolområde med stor pool, barnpool och härliga solsängar kring poolerna. Här kan man ligga och njuta med en magnifik utsikt mot skidbackarna och alptopparna. Det är enormt härligt att gå till poolen och ta ett dopp efter en dag i skidbacken.

Spa by Sothys

De har ett mysigt och fräscht spa på resorten. De erbjuder ett stort urval av härliga behandlingar. Innan eller efter behandlingen kan man njuta i sköna bäddar i ett avkopplande relaxrum med en kopp the. 

Avkopplande massage

Vad passar inte bättre efter en heldag i skidbacken med en lång, skön och avkopplande helkroppsmassage? Det var så njutbart vill jag lova. Jag gick ner i spat ett par timmar, efter en hel dag i skidbacken och kom ut som en ny människa!

Frukostbuffé

Frukostbuffén är riktigt bra. Den har allt man kan önska för en skidåkare. Vad passar inte bättre än varma rätter som ägg och bacon, färsk bröd med alla pålägg du kan önska dig. Olika sorters ostar, marmelader, skinkor, salami, grönsaker, nutella, mjukost, ja, precis allt fanns här. Olika sorters yoghurt, juicer, färska frukter, fruktsallader, bär, sötsaker och mycket mer. 

Allergivänligt

På senaste tiden äter jag glutenfritt och de hade en liten hörna med glutenfritt bröd. Men det fanns ju så många alternativ av mat, så jag åt inte mackor alla dagar. Till min son som är allergisk mot både mjölkprotein och ägg gjorde de veganska pannkakor åt honom varje morgon. Verkligen så bra service. Sen hade de alla olika sorters mjölk du kan tänka dig. Mandel-, ris – , havre, soya- och vanliga mjölk. Så en tallrik havremjölk med flingor älskade han! Och jag fick go´mandelmjölk i kaffet varje morgon. 

Magisk After Ski

Club Med Tignes

Varje vardag mitt på dagen hade de som en tidig After Ski, med bar utomhus, musik, DJ och underhållning av dansare. Stämningen här är på topp!

 

Vissa dagar var det nere utomhus precis där man kom ut på skidorna. Så man kunde i princip bara hoppa ur skidorna och ta en drink och lite snacks och njuta va musiken och underhållningen. 

 

Några dagar var det ute på deras bar terrass. Också med häftig underhållning. Dessa silvriga och guldiga gubbar var verkligen en hit. 

Hela After Skin var så välordnad i minsta detalj. 

 

Hela familjen var taggad och njöt av både mat, dryck, musiken och underhållningen!

Baren

I baren inomhus hade de även en barnavdelning med barnvänliga drinkar. Så barnen lärde sig snabbt beställa deras barnvänliga drinkar som var röda.  Är det semester så är det!

På eftermiddagarna fanns det Afternoon Tea med en gigantisk dessertbuffé, pannkakor med sylt eller Nutella och smörgåsar vid baren. De brukade även ha underhållning vissa dagar och ibland erbjuder de dagens cocktail.

Ett glas rosé på eftermiddagarna på denna terrassen, var helt oslagbart. 

Skidåkningen i Tignes – Val-d’Isère

Skidåkningen i Tignes är fantastiskt. Totalt finns över 300 km pist, många liftar och pistar i olika färger i ett skidsystem. Här finns långa härliga backar både för nybörjaren såväl som för den erfarna skidåkaren. Skidsystemet är gemensamt med Val d`Isére. Man åker från Tignes 2100 på ca 20 minuter över till skidbackarna i Val d´Isére, om man så önskar. Här har man möjligheten att åka skidor hela dagarna från direkt efter frukost tills det är dags att inte After Ski. Det bästa med att bo på Club Med Tignes är ju naturligtvis att de tär Ski in Ski Out. Det är bara att hoppa i pjäxorna på rummet, ta hissen ner och ta med sig skidorna och sätta på dem utanför att dra till närmsta liften. Så enkelt och bekvämt.

”För den som älskar både mat och skidåkning, är de Franska Alperna ett givet val. Club Med Tignes med all inclusive erbjuder allt man kan önska sig för en exklusiv och njutbar skidsemester”

Skidlektioner och liftkort ingår

På Club Med Tignes fixar de det mesta. Liftkortet får man när man checkar in och har man förbokat sin skidutrustning, så står den redo, vilket innebär att man direkt kan lägga tid på att utforska det magnifika skidområdet. Club Med Tignes är verkligen en familjevänlig resort. Det är även ett utmärkt val för barn, nybörjare och hoppfulla medelvana åkare eftersom skidlektioner ingår i Club Med skidsemester paket och tillhandahålls av skickliga ESF-instruktörer. Man kan få skidlektioner i grupp både på franska och engelska. Vill man ha privata skidlektioner kostar de naturligtvis extra.

Restauranger

Hotellet har två restauranger en bufférestaurang Le Val Claret och deras mer exklusiva restaurang Gourmet Lounge Le Solstice. Både restaurangerna får man äta på när man vill, men i den exklusiva restaurangen måste man boka bord innan till middagen. På luncherna var det bara att gå dit. 

 

Bufférestaurangen kändes inte som en riktig bufférestaurang, då de har kockar från olika länder som både tillagar maten och lägger upp maten snyggt.

På varje lunch och middag finns ett 10-tal olika rätter att välja mellan. Här finns allt ifrån kött, fisk, kyckling till vegansk mat. Därtill har de en pizza- och pastahörna med både olika sorters pizzor och pastarätter. Till desserter fanns det alltid ett stort urval av både desserter, frukter och glass.  Så härifrån gick man aldrig hungrig.

Som alltid i Frankrike fanns det massor av goda ostar och kallskuret inför varje frukost, lunch och middag. 

 

När man önskade vin så fick man alltid en flaska med vin till bordet. Det är så mycket fräschare och trevligare att dricka vin ur en flaska, än att gå till en vin kran och fylla på sitt vin. 

Chokladfontän

Min och min äldsta sons favorit blev choklad fontänen med alla dess tillbehör. Choklad fontänen skiftade färg varannan dag. Så varannan dag var det vanlig choklad fontän och varannan dag vit choklad fontän. 

De hade verkligen öga för detaljer och gjorde så fina desserter varje lunch och middag. Det var ofta olika färger eller smaker på desserterna. 

Varje lunch och middag hade de även en glassbar med ett 10-tal olika smaker av både glass och sorbet och en massa goda såser och tillbehör. Njutning på hög nivå!

Lunch utomhus i solsken

Några soliga dagar satt vi ute på terrassen  på lunchen och njöt av kaffe, glass och rosé vin. Vi hade verkligen sådan tur med vädret. Det var strålande sol och klarblå himmel hela veckan. 

Restaurang Gourmet Lounge Le Solstice

De hade verkligen lyckats med stilren och trendig inredning på Restaurang Gourmet Lounge Le Solstice.

När man kom fick man slå sig ner i bardelen med en fördrink och fick lite snacks och kallskuret. 

Ost fondue

Vi var på Restaurang Gourmet Lounge Le Solstice bara en kväll, då det var väldigt fullbokat. Man var tvungen att boka ett bord i tid. Vi blev rekommenderade att ta deras ost fondue. Typisk fransk ost fondue. Dock blev vi lite besvikna, då vi hade förväntat oss lite mer mat. Detta på bilden var för två personer. Vi hade önskat oss något mer att doppa i grytan. Men frågade och detta var allt som ingick i den rätten. 

 

Middagen avslutades i alla fall med en riktigt god och fin dessert!

Exclusive Selction

Vill man lyxa till semestern lite extra kan man boka deras Exklusive Collection och bo både högre upp på resorten och i en av deras stora sviter. Där har man även tillgång till deras Exclusive Collection Lounge som är öppen hela dagen och även serverar champagne från 18, som ingår. En kväll var jag här i baren och tog ett glas champagne. 

Underhållning

Varje kväll hade de olika familjeshower och underhållning. Vår favoritshow blev när de hade framförde Frost. Den tyckte hela familjen var bra. 

Tre anledningar varför man bör resa till Club Med Tignes i Franska Alperna

  1. En kulturell upplevelse med god mat.

Att välja Frankrike för nästa skidsemester ger en möjlighet att uppleva kulturen i ett annat land med allt vad det innebär. Just Frankrike är en av de länder som är kända för sin fantastiskt goda mat, vilket också gör skidsemestern till en gastronomisk upplevelse.

  1. Vacker miljö och (nästan) alltid sol

Kan man inte bestämma sig för om man vill åka på sol- eller skidsemester, kan de Franska Alperna bjuda på en kombination av dessa två, då klimatet tillåter både sol och mycket snö. Den vackra utsikten över bergen är också en anledning varför många väljer just dessa destinationer.

  1. Fantastiska skidbackar

I alperna kan man njuta av långa fina turer i skidbackar som aldrig tar slut. Kanske med ett eller flera stopp på vägen. För den som åker mycket skidor och söker skidbackar i hög klass, är de franska och italienska alperna ett solklart val.

 

Flyg till

Genève, sen ca 3h transfer från Genève  till Club Med Tignes.

 

Andra skidorter i Alperna som vi har besökt

Vi har åkt mycket skidor i både Serbien och Österrike senaste åren. 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *