Furuvik Havshotell – Mysigt hotell vid havet

furuvik havshotell

Hallowen på Furuvik Havshotell 

I samband med att vi besökte Halloween i Furuviksparken och bodde över på Furuvik Havshotell   

Havshotellet är riktigt härligt med närheten till såväl havet som de många aktiviteterna i Furuviksparken. Det är perfekt för både familjen, släkten och konferensgäster. 

Rummet

Vi bodde ett fräscht dubbelrum med våningssängar till barnen som man enkelt kunde fälla ner från väggen. Eller kanske kallar man det ett fyrabäddsrum eller familjerum. Rummet hade även balkong mot parkeringen. Jag hade så önskar att kunna vakna upp med en balkong mot havet istället. Men det var dessvärre fullbokat.

Jag kan tänka mig att Furuvik Havshotell är ännu mysigare under våren och sommaren när man kan vara ute mer och uppleva naturen och havet runt omkring. 

Frukostbuffé 

När man bokar en vistelse på Furuvik Havshotell ingår naturligtvis frukostbuffé. Det var verkligen en gedigen och fräsch frukostbuffé med både varma och kalla rätter. Äldsta sonens favorit på frukosten blev våfflorna med grädde, sylt och nutella. Och ja, de var väldigt goda. 

 

Jag gillade lite av varje. En fräsch yoghurt med müsli och kokos är aldrig eller äggröra och en massa goda pålägg.

Allergivänliga alternativ

De var väldigt tillmötes gående med min extremt allergiska son. Han är ju framför allt allergisk mot mjölkprotein och ägg. Så den trevliga kokerskan ställde sig att gjorde väldigt goda pannkakor åt honom på morgonen. Hemligheten bakom de goda pannkakorna var att hon hade i kikärtsspad i dem, vilket blir lite som äggkonsistens. Detta kallar jag verkligen bra service och hon var så trevlig. Efter detta besöket har jag själv börjat göra pannkakor med kikärtsspad åt honom. Det är alltid så roligt med trevlig restaurangpersonal som verkligen engagerar sig och gör det där lilla extra. 

Furuviks Havskrog

Furuvik Havskrog är en trevlig restaurang precis vid havet med god mat, vacker utsikt och genuin atmosfär som ligger i anslutning till Furvuik Havshotell. 

 

Furuvik Havskrog

Vi åt middag på Furuviks Havskrog på kvällen. Det var väldigt gott och mysigt. 

Varierande barnbuffé

Till barnen hade de en fin barnbuffé med både en massa grönsaker och olika barnvänliga rätter. Man kunde välja mellan tacos, köttfärssås och spagetti, köttbullar, potatis och gräddsås och även plättar med sylt. Så det var flera bra val för barnen.

Lek- och pyssel rum

En våning ovanför restaurangen och receptionen hade Furuvik Havshotell ett lek-och pyssel rum.

Yngsta gick upp hit och målade några teckningar efter att han hade ätit upp sin middag.

Efter frukosten gick han också upp och lekte en stund med några andra barn.

Det är väldigt bra och genomtänkt när de har ett lekrum i anslutning till en restaurang.

Minigolf och parkour bana

Precis bredvid Furuviks Havshotell ligger både en minigolfbana och parkourbana.

Furuviksparken

furuviksparken

Syftet med vårt besök för denna gången var såklart att besöka Halloween i Furuviksparken .

Höstmys för stora och små

Furuviksparken är lite läskigare än vanligt när det är Halloween på Furuvik. Det är som ett härligt höstparadis som passar alla åldrar. Man möter både häxor och zombies i ett hav av pumpor. Det är som en mysig höstmarknad med massa färgglada pumpor och grönsaker, skelett som hänger lite här och var och en och annan läskig aktör som lurar runt hörnet. Man vet aldrig när och var de kommer.  Det var verkligen två fantastiska dagar vi hade uppe i Furuvik.

Kombinationen med att bo över en natt på Furuvik Havshotell tillsammans med ett besök på Furvuiksparken, var verkligen ett bra kombination. Något som vi gärna skulle göra igen. 

Hitta hit

Furuvik Havshotell – 60.653° N 17.344° E

Gösta Nygrens Väg 1, 814 91 Furuvik

Man kan alltså resa hit med tåg, bil, buss eller båt. Många möjligheter med andra ord.

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *