Beirut Café firar 25 år

beirut café

Beirut Café – Stockholms första libanesiska restaurang

År 1999 välkomnade Beirut Café sina första gäster på sin restaurang som då låg på Engelbrektsgatan. 2021 flyttades restaurangen till Östermalmshallen och har ett fantastiskt läge i stan. Man lockades av den historiska lokalens charm och den anrika atmosfären som erbjuds i Östermalmshallen. Idag finns restaurangen en trappa upp och har många trevliga rum med sittplatser, såväl med utsikt mot saluhallen som lite mer privat om man önskar det. 

Familjen Karroums restaurang

Beirut Café är en familjedriven restaurang där hela familjen Karroum jobbar på restaurangen. Elias som driver restaurangen, berättade att hans 78 åriga mamma gärna står och provsmakar maten och ser till att kockarna har den perfekta libanesiska touchen på all mat som de serveras. De lagar maten med noggrannhet och är riktigt stolta över att vara den första libanesiska restaurangen i Stockholm. Hans barn jobbar även på restaurangen och några kusiner, så man märker att det är väldigt familjärt, trevliga stämning och god mat. 

Goda libanesiska viner

Den trevliga lunchen började med att vi fick smaka ett par libanesiska viner. Jag tror aldrig jag har druckit libanesiska viner innan och det är alltid lika spännande och gott att testa nya viner. Det vita vinet var riktigt fräscht och gott. 

 

Till maten fick vi även testa ett glas Chateau Musar, rödvin som var riktigt gott. Det passade fint till de kalla mezerätterna. 

 

Jag hade trevligt sällskap av Christian från Matochresebloggen till bordet. 

 

Kalla mezerätter

Till lunchen serverades det kalla mezerätter som främst serveras som en förrätt servering i vanliga fall. Deras kalla mezerätter var bland annat flera olika sorters röror, vindolmar, tabbouleh, kycklingvingar och fyllda piroger. Libanesisk mat är riktigt gott och jag älskar när man kan äta lite av varje. 

De mesta som serverades är dessutom glutenfritt eller går att få glutenfritt, vilket är väldigt bra. Fräscha sallader och röror är alltid smarrigt att stoppa i ett pitabröd.

Till efterrätt åt jag en massa färska bär och deras kryddiga kardemummakaffe, som de även serverade med libanesisk baklava.

Nästa gång jag går hit hade det varit roligt att äta hela deras avsmakningsmeny även med de  varma grillrätterna. 

Hitta hit

Beirut Café
Östermalms Saluhall, Nybrogatan 29-31

Närmast T-bana Östermalmstorg

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

Nu är det verkligen uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm?

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *