Skagen Fiskerestaurant

skagen fiskerestaurant

Skagen Fiskerestaurant vid Skagens Hamn

Vid Skagens hamn på toppen av Danmark ligger Skagen Fiskerestaurant . Här ligger också de legendariska fiskmagasinen designade av Thorvald Bindesbøll. Fiskrestaurangen Skagen har haft sitt hem här i mer än 50 år och är en väldigt populär restaurang i Skagen. Den är alltså nästan lika gammal som min man, så vad passade inte bättre än att fira honom med en trevlig skaldjurslunch i Skagen. 


Skagen Fiskerestaurant ligger vid vattnet och har utsikt över Skagens hamn. Kanske en av dem bästa platserna i Skagen och hit tar man sig enkelt med både båt, bil, cykel eller kanske tills fots. Invändigt är restaurangen autentiskt med sand på golven, nyfångad fisk, och erbjuder exklusiva musikupplevelser erbjuds varje sommar.

Färsk fisk och skaldjur

Som namnet antyder är fisk naturligtvis det centrala på menyn. Färsk fisk och skaldjur som fiskas upp nästan granne med restaurangen, i havet utanför.

Trevlig vinlista

Restaurangen erbjuder en gedigen vinlista. Vi blev rekommenderade ett Guy Amiot Et Fils Bourgogne Chardonnay vin från 2021, som var deras specialbeställda husvin och passade alldeles utmärkt till deras trevliga skaldjurplatå.

Skaldjursplatå

Vi åt deras skaldjursplatå för två personer med färska räkor, ostron jungfruhumer och krabbklor som serverades med tre olika passande såser. Det var aioli, en örtmajonäs och vinegrettesås. 

 

Kan man annat än älska färska skaldjur med ett gott glas vitt vin. 

Musslorna som låg uppe på toppen serverades med en riktigt god pesto, chili och vitlökssås och var så himla goda. Vågar jag ens säga att det var första gången jag åt musslor.

Trots att regnet öste ner under vårt restaurang besök igår lunch, så var det en helt fantastiskt trevlig upplevelse. Är man i Skagen ska man verkligen äta skaldjur på Skagen Fiskerestaurant. 

Öppettider

Dagligen 11-21

 

Hitta hit

Fiskehuskaj 13
DK-9990 Skagen

 

Danmarks tips

Jag älskar Danmark och har varit i landet många gånger, både privat och i jobb.

Bjuder gärna på fler Danmarks tips

10 tips till vackra Vejle

9 tips till Köpenhamn

Har du något favorit resmål i Danmark?

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *