Skytteholm ute på Ekerö

Skytteholm

Skytteholm ute på Ekerö

Vem vill inte sova gott och vakna till fågelkvitter och vågornas mjuka brus vid Mälarens strand. Skytteholm är ett hotell och en konferensanläggning som ligger ute på vackra Ekerö.  Här kan 148 gäster husera och hotellrummen som de har är fördelade mellan Skyttegården, Herrgården och de vackra flyglarna. Mellan Skyttegården och Herrgården är det en cirka 300 meter lång upplyst gångväg. Alla hotellrum på Skytteholm renoverades 2014 och har genomtänkta detaljer som Klippan-plädar och tvålar från Lilla Bruket. Vi bodde i ett mysigt litet dubbelrum i huvudbyggnaden och hade därmed nära till relaxavdelningen, poolen och restaurangen.

Trevligt välkommande med Afternoon Tea, Kaffe och fika

När vi ankom serverades det kaffe, Afternoon Tea och fika vid deras reception. Det var ett fint mottagande och vi avnjöt en varsin kopp kaffe med fikabröd i lugn och ro. Vi hade kört i snökaos och hala vägar ut till Ekerö. Så detta var precis vad vi behövde när vi kom fram. 

Firar Mamma 65 år

Anledningen till denna staycation var naturligtvis för att jag var väldigt nyfiken på Skytteholm Ekerö och för att fira min Mammas 65 årsdag. Jag älskar verkligen upplevelser och tycker dessutom att det är den bästa presenten att ge bort till någon jag tycker om. 

Rummet

Rummet var ganska litet och enkelt. Vi hade två separata 80 cm sängar som vi kunde dra isär. Utsikten var mot poolen, så det var trevligt. Sedan fanns en vattenkokare på rummet och kaffe om man önskade göra det på morgonen. 

 

Nordic SPA på Skytteholm vid Mälaren

Nordic Spa med fokus på det nordiska

Här kan man verkligen koppla av. Man slipper all storstadsstress och får andas in och ut i rofylld miljö nästan längst ut på Ekerö. Man får fylla sina lungor med naturens krispiga, friska luft. Sedan bara låta lugnet sakta sippra in i kroppen. I alla sinnen. Det ör verkligen som balsam för själen och hela kroppen.
Man stillar tankarna med vacker utsikt över Mälaren och dess vågskvalp. Man omfamnas av skogens härliga dofter. Blundar och låter eldens dova knaster vara allt som man hör när man ligger och värmer sig och kanske läser en bok framför brasan.  På Nordic SPA är det den nordiska naturens kontraster som spelar huvudrollen. Kontraster som vi nordbor finner lugn och känner oss hemma i.

Varma tunnor

Ca 200 meter från Skyttegården och bredvid den vackra herrgården ligger bastupaviljongen. Här finns en stor härlig bastu med utsikt över Mälaren och på terrassen utanför finns två varma badtunnor samt stege ner till Mälaren för ett avsvalkande dopp. Hit går man en kort promenad eller lånar en av deras sparkcyklar som vädret tillåter.

Vi började vår avkopplingseftermiddag med att krypa ner i de varma tunnorna och värma oss. Det var härligt eftersom det var så himla kallt. Kylan bet på kinderna, medan vi kunde värma oss ordentligt i de varma tunnorna. 

Utomhuspool

Utomhuspoolen var uppvärmd till 32 grader. Så efter att ha suttit i de varma tunnorna som var 38 grader, så blev det faktiskt bara ett snabbt dopp i utomhuspoolen. Det var desto härligare att ligga framför brasan i de härliga och mjuka bäddarna istället. 

Jord, vatten, eld och luft

Nordic SPA består av Fyra element – De inkluderar en tempererad utomhuspool, Bastupaviljong, relaxlounge, behandlingsrum och motionsslingor.

Vid Skyttegården hittar man en tempererade utomhuspool med anknytande loungebäddar både inomhus och utomhus (sommartid). På nedervåningen finns en relaxavdelning som består av en loungedel med sköna dubbelbäddar och privata relaxstolar för avkoppling samt alla behandlingsrum där man kan njuta av en härlig behandling. Dock rekommenderas det att man förbokar den innan.

Önskar man extra frisk luft så passa på att använda en av motionsslingor som startar precis bakom Skyttegården och innehåller lite roliga motionsövningar för de som vill det där lilla extra.

Sommartid finns det även en liten sandstrand samt en brygga med badstege som man hittar mellan bastupaviljongen och Skyttegården. Vid bryggan finns Y-bommar och möjlighet för båtar att lägga till. Nordic SPA har 16-årsgräns.

Relaxavdelningar

Deras relaxavdelningar var både fint pyntade och

avkopplande med stora härliga bäddar. På övervåningen låg de även i anslutning till baren, så man kunde beställa ett glas bubbel eller något annat gott att dricka om man önskade. Sedan hade man fin utsikt ut mot utomhuspoolen. 

 

Ni kan ju bara tänka er hur härligt det var att ligga här i lugn och ro alldeles ensam….

 

….eller här…framför brasan. Jag hade med mig ett par nya magasin som jag låg och läste och somnade nästan till….. Verkligen njutbart!

 

Julbord

På Skytteholm ute på Ekerö får man verkligen en avskild och mysig miljö med både vacker natur, exteriör och interiör.  Till jul dukas det upp ett traditionellt svenskt julbord som vi avnjöt i deras vackra matsal på Skyttegården. Här välkomnas man med glögg och pepparkakor och därefter vankas ett riktigt gott och trevligt hemlagat julbord som har det mesta man kan önska. De dukar upp klassiska rätter som på Skytteholm äts i fem olika turer. Det serveras alltifrån  sill och kallskuret i alla dess slag, julskinka till hemrullade köttbullar och mycket, mycket mer.  Efter det kalla och småvarma väntar ett härligt gottebord sprängfyllt med bakverk, godsaker och praliner. 

Min mamma fyller 65 år just idag, så jag tog med henne på en mysig Staycation på Skytteholm och vi firade henne medan vi avnjöt den goda maten. 

Sällskapsspel

 

En trappa upp från receptionen. Faktiskt där de hade det gigantiska dessert och julgodisbordet vid julbordet hade de en massa spel. Bland annat biljard och shuffleboard för den som gillar att spela

Frukostbuffé

På morgonen serverades en gedigen och fräsch frukostbuffé. Här fanns både varma och kalla rätter. Äggröror, bacon, man kunde göra sina egna våfflor. Till olika sorter yoghurtar, färska frukter, olika sorters bröd och pålägg. Naturligtvis fanns det olika sorters juicer och kaffe också. 

Vandringsleder

Precis runt knuten av entrén gick deras vandringsleder eller naturstigar för den som ville ha lite motion och friskluft. Vi tog det mesta dels lugnt. Men nästa gång kan jag absolut tänka mig att röra på mig lite mer. Jag försöker ju gå ca 15 000 steg varje dag!

 

Hitta hit

Skytteholm,  Ekerö 

 

Önskar du tips på andra SPA-hotell i Sverige

Önskar du tips på andra spaanläggningar så har jag många tips och även olika guider; 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *