Bistro La Belle Epoque vid Stureplan

Den ikoniska Bistro La Belle Epoque

I våras slogs dörrarna upp för den nordfranska bistron La Belle Epoque, som är inspirerad av köket på den atlantiska kusten i Frankrike. Det här är den nya mötesplatsen i Stockholm som serverar både fräsch och smakrik fransk mat som lagas med lokala nordiska råvaror.

Ett modernt franskt kök

La Belle Epoque är en bistro med modern touch som serverar autentisk mat i en avslappnad miljö. Här hittar man bland annat deras signaturrätter så som “moules”, som även är grunden för hela menyn. Bistron serverar klassiska franska moules mariniére, men de experimenterar även med olika presentationer av denna välkända klassiker och har funnit inspiration från olika delar av världen. De serverar en nordafrikansk, asiatisk och skandinavisk version av “moules” och överraskar gästerna genom att ha koll på de senaste gastronomiska trenderna. Det är Jan Andersson som är krögare och VD för restauranggruppen på Hotel Kung Carl, som alltid har haft en passion för det franska köket och med flera års erfarenhet fann han inspirationen till Bistro La Belle Epoque.

Råvaror efter säsong

För Bistro La Belle Epoque är det viktigt att servera så många lokala och säsongsbetonade råvaror som möjligt. Bistron erbjuder huvudsakligen svenskt kött och svenska musslor, men de serverar även råvaror från andra länder så som de populära franska Fine de Claire ostronen.

Det är dock inte bara råvarorna som är viktiga för Bistro La Belle Epoque, det visuella utseendet på rätterna är också viktigt- tillämpningen av blommor som dekoration på maten reflekteras även i interiören.

Förrätter

Menyn var riktigt trevlig och inspirerande. Vad sägs om att starta middagen med Crevettes Fumées som är rökta räkor som serverades med bröd och en rouilles är en krämig sås, ursprungligen från södra Frankrike.

Varmrätter

Sedan gå vidare med en magiskt god Bouillabaisse. En fisksoppa med fisk, skaldjur, torsk, lax med saffrans och vitlökssmak som serverades med rouille och vitlöksbröd. Jag älskade verkligen utformningen av tallrikarna eller skålarna. De såg ut som en gigantisk mussla.

Dessert

Till dessert är det alldeles lagom med en Mousse á la Framboise – en hallonmousse som serverades med terragonsås, maräng och färska hallon.

100 olika sorters viner

De viner som serveras är utvalda för att matcha menyn och 70% av vinerna kommer från Frankrike för att kombineras fint med rätterna på menyn. Klassiska druvor som Pinot Noir och Chardonnay är frekvent representerade på vinlistan. På efterfrågan parar sommelier och restaurangansvarig Simon Nordberg ihop gästens valda måltid med rätt vin. Bistro La Belle Epoque erbjuder mer än 100 olika sorters vin och 25 olika per glas.

Centralt läge vid Stureplan

Målet med Bistron är att bli ett naturligt förstahandsval, för gäster när de vill äta lunch, middag eller bara ta ett glas vin. Det centrala läget vid Stureplan gör bistron till den självklara mötesplatsen. Bistron har även en trevlig uteservering mot Stureplan. Här kan man slå sig ner och njuta av den trevliga miljön trots att det stundande höstmörkret står kring hörnet.

Öppettider

Måndag-onsdag kl. 17-22
Torsdag-lördag kl. 17-23

Hitta hit

Bistron ligger på Hotel Kung Carl på Birger Jarlsgatan 21

Nära Stureplan. Närmaste T-bana är Östermalmstorg

Önskar du tips på fler restauranger i Stockholm?

I vintras åt jag på Italienskan och i våras Hötorgets Kvarterskrog  och i somras på La Terazza som är inom samma koncern och också är väldigt bra och trevliga.

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Nu är det verkligen uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner?

Missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Tips på andra barer i Stockholm

Cadierbaren på Grand Hôtel

Grus Grus Vinbar

Sjöstadens Sky Bar

Blique by Nobis Takbar

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *