En inspirerande resa till vinidyllerna Alsace, Bourgogne, Champagne och Chablis med EkmanResor

Frankrike är ett av mina favoritländer i Europa och det var alldeles för länge sedan jag var där. Men igår fick jag smak av Frankrike i  samband med att Johan Ekman, Grundare och VD EkmanBuss Flexibussitet och EkmanResor 1st Bussness Class, presenterar årets stora resmål ABC – Alsace, Bourgogne, Champagne och Chablis på en exklusiv presslunch.  Där bjöds det på en specialkomponerad meny av Robert Cedergren  tillsammans med selekterade drycker såsom Jakob Jung Riesling Classic 2014, Alsace Jean Geiler Pinot Gris 2014, Billaud-Simon Chablis 1:er cru Les Vaillons 2014 och Champagne Taittinger Brut Millésimé 2009,  med anknytning till resmålet.   Menyn tillagdes även på plats i den exklusiva bussen EkmanBuss Flexibussitet.

Fotograf: Ivan da Silva för Zap PR

Vi fick under den cirka 90 minuter bussresan en känsla av hur det var att resa med EkmanBuss Flexibussitet och höra om den inspirerande reseupplevelsen till de franska vinidyllerna som påbörjas fredagen den 13 oktober och varar i 9 händelserika dagar med stämningsfull vinprovning, gastronomiska höjdpunkter, pittoreska franska byar och ändlösa, böljande vinlandskap. Historiska och berömda vingårdar och champagnehus avlöser varandra, varvat med ett givande och njutfullt besök på matmarknaden i Dijon – En kulinariskt inspirerande marknad som stått sig stark i flera hundratals år. Resan till Frankrike sker med EkmanResor 1st Bussness Class, en unik buss inom lyxsegmentet som ingår i samma flotta som EkmanBuss Flexibussitet där presslunchen arrangeras.

Fotograf: Ivan da Silva för Zap PR

Vi avnjöt en riktigt god 4-rätterslunch med de passande vinerna och njöt av Stockholms vackra vyer, men vi drömde oss nog allihopa bort till Frankrike och alla dessa vingårdar och vinprovningar. Detta låter som en riktig drömresa, när man reser utan barn.


Xxx


Självaste Johan Ekman var såklart med och bjöd oss på Tattinger Champagne till både välkomstdrink och till den goda desserten.

Som grädden på moset efter den trevliga 4-rätterslunchen bjöd busschauffören på sin hemmagjorda godiskaka som han brukar bjuda sina resenärer på när han är ute och kör. Hur trevligt låter inte det.

Denna bussresa fick mig att minnas tillbaka till när jag själv jobbade som bussreseledare för ca 15 år sedan och hade faktiskt en bussresa ner till Frankrike och självaste Paris. Denna resa skulle jag verkligen vilja åka på. Både för att jag älskar Frankrike och goda viner.

Har du rest på någon bussresa i Europa? Ett trevligt sätt att få se så mycket mer på, än att flyga.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *