Tapas 28 – Kungsholmens bästa tapas restaurang

Tapas 28

Tapas 28 serverar tapas från världens hörn

Tapas 28 är den originella tapas restaurangen som serverar goda tapas från världens alla hörn. För tapas finns inga regler eller begränsningar, därför innehåller deras meny omsorgsfullt utvalda smårätter från hela världen.

På menyn finns det verkligen något för alla smaker och tillfällen. De är duktiga på menyn att beskriva vad som innehåller Gluten, Laktos och ev andra allergener. För mig som inte äter gluten, så serverade det bara glutenfritt bröd istället. 

Mysig tjejmiddag

Det märks att Tapas 28 är en väldigt populär restaurang. Vi var där strax efter öppning och knep ett bord utomhus på deras uteservering. Men när vi lämnade restaurangen ett par timmar senare var det mer eller mindre fullsatt. Så ett hett tips är nog att boka bord.

Vi började kvällen med en god Ost- och chark bricka och ett glas kallt gott, krispigt vitt vin. Husets vita, men riktigt gott!

Sedan kom tapas efter tapas in som vi hade beställt. Vi blev rekommenderad denna Portabello Carpaccio med Parmesan, Tryffelmajo och pinjenötter. Den var riktigt god. 

Min favoriträtt blev deras gratinerade Chèvre på glutenfri toast med honung och valnöttter medan Dianas favorit blev deras Scampi i het olja med vitlök, chili samt bröd. Sweet potatoe fries med parmesan var ett perfekt tillbehör.

Deras Pankopanerad friterad kyckling med chilimajonnäs var också väldigt goda. 

Desserter

Vi beställde in två olika desserter som vi delade på. Det var Chokladripplade jordgubbar som var söta jordgubbar doppade i ljuvlig choklad och deras Tapas 28 bowl med Vaniljglass med Nutella, brownie och krossade hasselnötter – helt utsökt!

Öppettider

Måndag – Torsdag: 17:00 – 22:00
Fredag och Lördag: 17:00 – sent
Söndag 17:00 – 21:00

Hitta hit

Pontonjärgatan 28, Kungsholmen

Närmaste T-bana Fridhemsplan

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser. 

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *