Hyra stuga i Åre på vintern

 

Efter vår härliga skidresa i Sälen på jullovet i en mysig liten stuga har jag börjat att leta stugor igen. Vi blev så sugna på flera skidresor och letar efter stugor i svenska fjällen igen. Det är inte helt enkelt under högsäsong. Då vi inte verkar ensamma om att leta. 

Drömmer om Åre

Jag har faktiskt aldrig varit i Åre. Det står högt upp på min bucketlist just nu. Snöklädda granar, manchester skidåkning på morgonen.  Kanske 8:a i 8:an som alla pratar om. Och en mysig stuga med härlig utsikt mot skidbackarna. Det är heller inte lätt att få tag på en stuga i Åre.

Men Stugknuten har ett brett utbud av olika stugor upp i Åre. De erbjuder boenden i olika storlekar. 

Stuga med Ski in Ski Out 

Det är alltid lyxigt med Ski in Ski Out. Kanske det bästa med allt när man ska åka skidor. Man kan bara sätta på sig skidorna och bege sig ut i backarna. Man slipper släpa allt ut och in i bilen eller bära sin utrustning. Framför allt när man reser med barn, så underlättar det enormt att slippa släpa på all utrustning. 

Populära områden i Åre

Åre är riktigt stort har jag förstått. Här finns flera olika områden att välja mellan, beroende på om man vill hyra en stuga, ett större hus eller en lägenhet. Det mest populära området är naturligtvis Åre By, där man även finner flera restauranger, caféer, butiker, affärer och aktivitetsanläggningar.

I Åre by är det dock främst lägenheter och mindre hus som erbjuds om man vill hyra bostad. Vill man hellre hyra fjällstugor eller lite större hus är det Sadeln som rekommenderas, där hittar man även hittar stugområdet Björnen.

Vill man bo en bit längre bort från Åre, är utbudet aningen större och det är lite mer prisvärdare och bo utanför Åre. Då kan man hyra stugor i Tegefjäll eller Duved. Här finns naturligtvis också skidåkning och härliga fjällmiljöer.  Stugknuten har naturligtvis stugor och hus i alla dessa områden för uthyrning. 

Vackra fjällvyer

Åre erbjuder dessutom enormt vackra fjällvyer. Underbara landskapsvyer året om. Varje årstid har verkligen sin charm. Men skidåkning är verkligen något som står mig varmt om hjärtat och jag hoppas att jag någon gång i livet, kanske snart kommer upp till underbara Åre. 

 

Att få vara ute i naturen är verkligen som balsam för både kropp och själ!

Har du någon fjällenresa eller stugsemester inbokad?

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *