Restaurang Rummel i Hagastan

Rummel

Rummel – Ny restaurang i Hagastaden

För dryga två månader sedan öppnande Rummel – en helt ny restaurang i en spektakulär paviljong i Hagastaden Det är krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson som öppnat restaurang Rummel – en levande krog med fokus på modern europeisk matlagning.

Restaurangen är belägen i en vacker paviljong på Norra Stationsgatan. Byggnaden en del av Humlegården Fastigheters satsning på kvarteret Norra Station. Robin Moderato och Christopher Ellertsson har under de senaste 20 åren satt en rad framgångsrika restauranger på Stockholms krogkarta. Den första gemensamma satsningen var Dining Club och den senaste Carousel.

Dessförinnan har de i olika konstellationer drivit flera etablerade krogar, bland annat Vassa Eggen och Boqueria. Nu har krögarna återigen skapat ett spännande restaurangkoncept i en ny byggnad på Norra Stationsgatan 59 i Hagastaden.

Europeiska smaker i livfull miljö är tanken. Restaurangen består av tre delar: en matsal med 60 platser, cocktailbaren som kan välkomna upp till 20 sittande gäster samt en nedervåning med bar och chefs table för intima middagar, som även kan användas som chambre séparée för 25 personer.

Fira med champagne

Förra tisdagen var jag på Rummel tillsammans med en av mina väninnor Diana, så vi passade på att fira hennes födelsedag lite i efterskott. Det blev såklart champagne till fördrink och sedan en gedigen, väldigt god middag med en massa goda rätter. 

Trevlig meny att ta sig igenom

Menyn bjuder på små rätter och mellanrätter, med inspiration från de europeiska köken. Köksmästare är Zakarias Silverberg, som närmast kommer från Aira. Restaurangchefer är Frederic Grahn samt Cécilia Ochsenbein och sommelier är Tobias Lindström. – Det är spännande att få vara med i utvecklingen av en plats som denna och att få skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som definitivt är väl värt en omväg.

 I matlagningen hämtar de inspiration från hela Europa. De lägger även stor vikt på dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en livfull och avslappnad miljö med högt i tak, vilket också reflekterar restaurangens namn.

Förrätter – Snacks

De kallar förrätterna snacks, men man kan med fördel beställa in 3-4 olika sorters snacks och dela på. De är inte jättestora. Att rekommendera är deras Munk med Hummer & brynt Smör eller deras Toast med Boquerones, habanero & manchego . Sedan är det ju alltid gott med Coppa di Cinta Senese och Le Noire De Bigorre till ett gott glas vin eller champagne.

Mellanrätter

Till huvudrätt behöver man i alla fall ta 2-3 mellanrätter för att bli mätt. Beroende på vad man åt till förrätt. Det är roligt med deras meny, för de har verkligen lyckats med smakkombinationerna och det är dessutom trevligt att äta en middag med flera olika smårätter. Några rätter att rekommendera är Råbiff ”Biff och bea” Lamm med Anklever, kalvbräss & pistage, Vitsparris med stenbitsrom, fläder och potatis eller Vaktel med ramslön, bigorre och spetskål.  

Spektakulär inglasad paviljong

Rummel är en del av en ny destination i Hagastaden. Platsen för den nya restaurangen är en spektakulär paviljong i trä med en spännande form och ett modernt uttryck. Byggnaden är 375 kvm och är belägen i mötet mellan Norra Stationsgatan och Dalagatan. Arkitekter är den danska byrån Henning Larsen Architects. Interiört sätter den svävande träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ger ett varmt uttryck, bidrar till god akustik och är hållbart. Byggnadens form skapar spännande utblickar och en varierad miljö, där en högre del riktar sig mot de uttrycksfulla Norra Tornen och en lägre del mot Vasastadens anrika kvarter. Inredningen är signerad Millimeter Arkitekter som tillsammans med krögarna har skapat en stilfull miljö som samtidigt känns inbjudande och varm. Här möts modern möbel formgivning med klassiska och karakteristiska krog detaljer som vävts samman med lokalens moderna estetik.

 

 

Dessert

Till dessert missa inte deras Mandarin med Havtorn, nejlika & pumpa eller deras Pralin Toast Parfait med Bränd mjölk & salt karamell.

Hitta hit

Norra Stationsgatan 59,

Hagastan, Stockholm

Närmaste T-bana St Eriksplan eller Odenplan. 

 

Önskar du tips på fler restauranger i Stockholm?

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringrna finns kvar ännu.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *