Vintervandring i Orsa Grönklitt

vintervandring

Vintervandring

För några år sedan fick jag intresse av att börja vandra. Men riktigt vintervandring har jag inte riktigt testat på förrän igår. En sådan vandring ska ju verkligen vara i fjällen. Vintern är verkligen en fantastisk tid att vistas utomhus och vandring behöver inte sättas på paus när temperaturen sjunker. Det är snarare bara en god idé att ha riktigt bra och varma kläder på sig.  Det finns ju många härliga slingrande stigar och fina utsikter  även vintertid. Det är lika vackert inklätt i snö som utan. Uppe i Orsa Grönklitt kan man verkligen upplev gnistrande snö som knarrar när man går, rimfrost i träden och djurspår i snön. 

Vinterpromenaden i Orsa Grönklitt gick till en början vid längd skidspåren, men sedan fick den en egen väg med vaga skoterspår. Grejen var den att det hade snöat mycket på natten innan, så det var inte riktigt promenad vänligt denna dagen, utan man fick pulsa en del i snön. Men det gav ju egentligen bara betydligt mycket bättre träning. Gå dryga 5 km i och pulsa i snön, tog tid och var bra för både kropp och knopp!

 

Hela vintervandringen eller promenaden var skyltad på träden, så det gick inte att gå vilse eller fel. Vilket kanske kan vara lätt om det är ett helt nytt ställe som man aldrig har varit på. 

Vintervandring till Fryksås ca 5 km 

 Promenaden går till Fryksås och vänder samt en rundslinga. De är även markerad med blå skyltar med texten ”Vinterpromenad” och reflexer. I samma område finns även packade spår för skidorientering och skidspår, dessa ska man naturligtvis inte gå i.

Jag laddade ner deras karta på deras hemsida för att se vart jag skulle gå. 

Fryksås

Väl framme i Fryksås tog jag en liten paus och spanade in mysiga Smidesgården. Här hade det varit mysigt att äta lunch eller ta en fika. 

Men familjen var kvar och åkte skidor, så jag promenerade tillbaka till dem, så grillade vi korv i backen. Vilket också är mysigt!

Hitta Hit

Promenaden kan man naturligtvis ta från både Fryksås eller Orsa Grönklitt

Andra vandringsleder i Sverige

Jag älskar att vandra och gör det så ofta jag har tid och möjlighet. Så jag har en kategori som heter Vandringar.

I början av året gick vi på Forn- och naturstigen i Täby Kyrkby.

Varje vecka promenerar jag på dessa vandringsleder i Täby.

Läs gärna :

15 tips på utomhus utflykter i Stockholms området

Har du tips på andra trevliga vandringar i Sverige?  Eller härliga naturupplevelser? OM, Var?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *