Sunset Cruise till Renaissance Island på Aruba

sunset cruise

Drömde om att se solnedgången och en Sunset Cruise. Så jag var så lyckligt lottad att jag i torsdags eftermiddag landade på Aruba för ett knappt dygns vistelse. Vi möttes av strålande sol och härlig Karibien värme. Jag bestämde mig ganska snabbt för att ta en tur ut till Renaissance Island eller Flamingoön, som den också kallas.

Sunset Cruise

Magiskt vacker Sunset Cruise

Det blev en riktigt fin båttur i solnedgången – Sunset Cruise! Oranjestad – Arubas huvudstad är väldigt färgglad och mysig. Och nästan ännu trevligare att se från havet.

Bor man på Renaissance Wind Creek Aruba Resort går det båtar ut till Renaissance Island varje kvart dagligen från 7-19.

Det är en fin båttur på knappt femton minuter.

Renaissance Island – Flamingoön

Sunset in the Renaissance Island.

Renaissance Island är en liten ö som ligger precis utanför Oranjestad. Ön har två stränder. En strand som är Adults Only och en strand som är för alla och barnfamiljer. På Adult Only stranden finns en bar och även egna små hus att hyra om man vill. På familjestranden ligger även restaurangen.

Underbar kväll och vacker solnedgång

Jag var så himla nöjd att jag orkade åka ut till ön på kvällen. Jag hade ju jobbat 14 h och sedan innan vi var på hotellet och fick rummen så hade jag nog varit igång 17-18 timmar.

När man kommer till Aruba, så får man ju skruva tillbaka klockan 5 timmar. Så helt plötsligt fick dygnet 5 timmar extra.

Solen, värmen och ljuset gör ju verkligen att man piggnar till. Det ger så mycket energi.

Flamingoön

På Renaissance Island finna det flera flamingos. Det är det enda stället på Aruba som det finns flamingos på. Så ön kallas även Flamingoön.

 

De går runt på ön helt fritt. På ett par ställen kan man köpa mat och ge dem. De är väldigt tama och går nära dig. Köper du mat åt dem, så äter de gärna maten ur din hand.

 

En njutbar kväll med en magisk solnedgång. Aruba är verkligen ett helt fantastiskt resmål.

Senaste gången jag var här var för tre år sedan. Precis innan pandemin. Så det var så härligt att få komma tillbaka.

Vill ni ha mer Aruba inspiration så spana in min Instagram @liniztravel

Hitta hit

Båten går från båda Renaissance Hotellen i Oranjestad. Bor man på hotellet så får man åka gratis till ön. Men bor man inte på hotellet så tror jag att en båtbiljett kostar 100 USD.

 

Önskar du andra tips till Aruba

Jag har varit på Aruba flera gånger. Så jag har en kategori som heter Aruba, om du önskar läsa mer om ön?

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *