Champagneprovning på Grand Soleil

champagneprovning

Champagneprovning med Louis Massing

I förra veckan hade jag nöjet att gå på en fantastiskt trevlig champagneprovning på Grand Soleil. 

Det var champagneprovning av Louis Massings olika champagner. Louis Massing är ett familjeägt hus i den fjärde generationen och grundades i byn Avize i Côte des Blancs 1936. De äger över 11 hektar egna vingårdar och köper även in en del druvor. Louis Massing drivs idag av dess vinmakare, Jean-Bernard Moroy. Stilen på hans champagne är ren och frisk, med chardonnay i fokus. Den totala produktionen uppgår till cirka 500 000 flaskor, varav ungefär hälften går på export.

Riktigt god champagne och vissa av sorterna var dessutom väldigt prisvärd. 

Fyra sorters olika Louis Massing Champagner

Louis Massing Brut var den första champagne som vi provade och det var en riktigt krispigt torr champagne. Louis Massing Brut är gjord på de klassiska druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. Den kostar bara 269 riksdaler!

 

Louis Massing Brut var den första champagne som vi provade och det var en riktigt krispigt torr champagne. Louis Massing Brut är gjord på de klassiska druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. Den kostar bara 269 riksdaler!

En annan riktigt god var såklart deras Non-vintage, gjord på Grand Cru-druvor från egna odlingar i Avize.  Den var frisk och krispig med citrus och mineraler med snustorr mousse. 

Förrätt

Till förrätt åt vi  Gnudi med truffles, forest mushrooms och Brussel sprouts och till den serverades Louis Massing Grande Réservere. 

Varmrätt

Till varmrätt serverades en riktigt god Chicken escalope: artichoke, Parmesan, lemon. 

Här fick vi nöjet att även få en liten vinprovning av Domaine Lalande Sauvignon Blanc. Det är ett  friskt och fruktigt vin med balanserad syra med tydlig druvkaraktär från den populära sauvignon blanc-druvan. 

Och även Domaine Lalande Réserve Merlot, som är ett mjukt och fint vardagsvin som också passar till fest. Fruktigt med mjuka tanniner. 

Dessert

Efter en alldeles fantastisk champagneprovning med god mat och vinprovning passar det alldeles utmärkt att runda av med ett par söta rosa macarons och kopp kaffe. 

 

I somras åt jag också på Grand Soleil en gång och det var lika god mat då också. Verkligen en trevlig restaurang i Stockholm, som ligger på vackra Grand Hôtel.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *