5 trevliga hotelltips i Stockholm med omnejd

Stockholm har ett brett urval av hotell. Stora, små, botiquehotell, anläggningar med spa, beachclubs, nära havet. Ja, det finns i stort sätt det mesta i Stockholm med omnejd. Allt beror ju på hur och var man vill på och vilket pris man vill lägga på en hotellnatt eller kanske flera hotellnätter. Här kommer några tips till trevliga hotell i Stockholm med omnejd som jag har bott på. 

Nära vatten

Större delen av Stockholm kantas ju av sjöar, hav eller kanaler. Och man har nöjet att bo nära havet på flera ställen i Stockholm. Att få vakna upp och se vatten eller kanske ta en promenad längs vattnet kan vara riktigt avkopplande och mysigt. 

1. Ellery Beach House på Lidingö

En exklusiv destination 

Längs ute på Lidingö ligger det relativt nyöppnade Ellery Beach House. Det är som en helt ny destination. Nytt, stilrent och trendigt. Här ute har jag varit flera gånger. Senast firade jag min födelsedag här. Ett riktigt drömmigt dygn. 

Här finns Coco Beach Club, som är Stockholms första Beach Club med både inomhus- och utomhuspooler, eldrelax och solsängar. Musiken, drinkarna, maten och aktiviteterna runtomkring för tankarna till Palm Springs. Här erbjuder de en lekfull miljö där man kan relaxa utan att behöva viska – ett vädersäkert beachhäng årets 365 dagar, med minst härliga 33 grader i vattnet.

Hitta hit

Ellery Beach House, Elfviks Udde ute på  Lidingö. Man kan ta direkt buss 204 från Ropsten som tar ca 20-25 minuter dit.

2. Djurönäset på Djurö

En spapärla i Stockholms Skärgård

Djurönäset är en riktigt mysig skärgårdsdestination för både nöje och kreation, som omfattar hela 22 hektar sjötomt. Här finner man ett skärgårdsspa med pooler både inne och ute, hotell med 274 rum, restauranger med havsutsikt, skärgårdskrog och Sveriges nyaste folkpark.  För den som gillar äventyr och sporter finns även kajakuthyrning, tennisbana, biljard, shuffleboard och är mer än bara ett hotell i Stockholms Skärgård.

Hitta hit
Seregårdsvägen 1 139 02 Djurhamn Det tar nästan en timme att köra bil från Stockholms innerstad. Åker man buss så finns det en direktbuss från Slussen, som tar en dryg timme också.
 
 

3. Yasuragi -Drömmen om Japan

Drömma om Japan, lär jag nog få göra ett bra tag till. Men att bli inspirerad av Japan och dess influenser kan man göra bara 20 minuter från Stockholm city. Bland träd och terräng gömmer sig Yasuragi som är det japanska spahotellet.  Hit kommer man för att få återhämtning i japansk stil och glömma bort omvärlden för ett tag. Upplever den japanska badkulturen och känslan av att verkligen släppa taget och andas ut. Här kliver man ned i de varma källorna ute under tallarna eller njuter i kolsyrebadet, tar en lur i sovbastun eller låter kroppen bli mjuk i ångsaltbastun. Här kopplar man verkligen av på riktigt. 1970 köpte LO mark på Hasseludden, och den japanske arkitekten Yoji Kasajima fick uppdraget att rita anläggningen. Min väninna Diana och jag njöt av en härlig staycation och hade ett riktigt avkopplande dygn på Yasuragi och sov helt ostört.  

Hitta hit
Yasuragi, Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo Man kan åka buss 444 eller 471 från Slussen och sedan byta till buss 417 i Orminge. Det går även att åka båt dit.

4. Hotel Gió –  prisvärt boutique hotell i Solna

Ett stenkast ifrån mysiga Hagaparken i Solna ligger det nyöppnade boutique hotellet Giò. Det är ett trendigt hotell där  inredningen och möblerna är specialbyggda av designföretaget Spik Studios i Göteborg.

Hitta hit

Giò ligger på Råsundavägen 1, i direkt anslutning till Hagaparken, E4 från Arlanda och med flygbuss direkt utanför huset. På ca tio minuters promenad når man såväl Solna station, Mall of Scandinavia, Friends Arena, Karolinska institutet och Karolinska sjukhuset.

 

5. Clarion Hotel Sign mitt i City

hotell

Skandinavisk design och arkitektur

Clarion Hotel Sign är designat av  arkitekten Gert Wingårdh, som är den Skandinaviska designen som bjuder på spännande intryck i form av konst, design och arkitektur. Hotellet är fint klätt i granit och glas som tillsammans skapar en reflektion av stadens pulserande kärna med den gröna parken utanför. När man kommer in på hotellet möts man av en smakfull kombination av material som trä, läder, sten, glaserad keramik och färgat glas. Tillsammans med inslag av grönska och lekande ljuskällor är det verkligen en speciell plats.  

Pool Club By Selma City Spa ligger uppe på  åttonde våningen av Clarion Hotel Sign. Här kan man även maxa våren och sommaren på Pool Club by Selma City Spa. Vi njöt en hel eftermiddag av deras varma utomhuspool med härlig utsikt över Kungsholmen och några rundor i torrbastun. 

Hitta hit

Clarion Hotel Sign ligger  på Östra Järnvägsgatan 35 mitt i Stockholm City. Hit promenerar man från Centralstationen på ca 5 minuter.

 

Andra tips till Stockholm

13 olika tips i Stockholm. 

 
 
 
 
 
 Önskar du tips på andra spaanläggningar, så har jag besökt en del. Ett av mina populäraste inlägg är om 12-spaanläggningar i Sverige. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *