Drömmen om en fin trädgård

 

Som ni säkert alla vet köpte vi ett hus förra året och flyttade till Täby. Vi stortrivs verkligen och mycket av både vår tid och pengar går åt till att göra fint i både huset och trädgården. Vi hade nog kunnat åkt flera gånger runt jorden för alla pengar vi lagt ner på huset och renoveringen. Nu är nästa dröm att få en riktigt blommig och drömmig trädgård. Det blir vår nästa ”livsresa”. Jag har beställt hem en massa frön från Impecta.

Impecta har bland annat många Perenner fröer som man kan odla för en finare trädgård. Så nu hoppas jag att det blir blommigt och fint här fram i vår.

Till vår stora glädje har gräsmattan fyllts med blå vackra blåstjärnor eller vårstjärnor. Dessa blommor förgyller verkligen vår trädgård och gräsmattan. Det är så färgglatt och fint. Och visst blir man väl glad av färgglada, levande blommor. Det är en riktig humör lyftare. Man vill aldrig att de försvinner. 

 

Odla och plantera

I höstas planerade jag några tulpanlökar, som äntligen har hittat upp. Jag tänkte det kan vara mysigt att sitta på vår soliga terass i vår och se på vackra blommor. Runt knuten planterade jag ett par rosenbuskar. Ska bli roligt att se vilka färger det blir och vi hoppas de blommar fint. I helgen blev det ännu mer trädgårdsarbete, vi gödslade hela gräsmattan och hoppas att den blir finare nu till våren. Jag köpte fina pelargoner som vi hängde på staketet. Men vad mycket pyssel det är med en egen trädgård. Jag är glad att vi har svärmor som älskar trädgårdsarbete. 

 

Vinbärsbuskar och lavendel

I höstas planterade jag också lavendel. För några veckor sedan planterade jag ett par vinbärsbuskar. Det är så himla somrigt och gott med vinbär.

Nu är jag sugen på att odla ännu mer blommor, grönsaker och köpa jordgubbsplantor. Det finns ju så många fina blommor, så det är riktigt svårt att välja. I år får det helt enkelt bli ett testår, så får vi se vad som kommer upp. 

 

Har du några bra trädgårdstips? Kommentera gärna med bra odlings- eller trädgårdstips. Jag är evigt tacksam för det.

 

 

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Så mysigt med trädgård! Har inga direkta tips men det ser ut som du är på god väg att få till en fin trädgård med det du redan gjort. Håller själv på och lär mig då jag ärvt mina föräldrars gård med stor trädgård som min pappa höll i perfekt skick när han levde men som nu förfallit så jag försöker återskapa den som den en gång var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *