Hembygdsgårdens Café i Vaxholm

Hembygdsgårdens Cafe

Hembygdsgårdens Café i Vaxholm

Hembygdsgårdens Café har sitt läge på en av Vaxholms kanske vackraste plats. Det ligger ute på en alldeles egen udde i stadens äldre kvarter i Norrhamnen.  Caféet håller öppet helger i maj och dagligen från 1 juni till mitten av september. Här serveras god mat, fräscha smörgåsar och hembakta våfflor och till detta kan du avnjuta en kall öl, vin eller ett glas champagne.

Varje dag dukas den omtalade kakbuffén upp med bullar, wienerbröd, tårtor och bakelser av alla de slag. Du sitter på första parkett precis vid havet och kan njuta av skärgårdslivet och den ljuvliga atmosfären. Kanske ett dopp vid badplatsen tvärs över viken?

Missa inte Vaxholms Hembygdsmuséum som ligger vägg i vägg, här kan man lära sig om se hur till exempel en fiskarfamilj levde förr i tiden.

Gigantisk lyxfikabuffé

Varje dag dukas den omtalade kakbuffén upp med bullar, wienerbröd, tårtor och bakelser av alla de slag. Här finns nästan allt man kan önska när man kommer till sötsaker. Både vanliga bakelser och lite mer ovanliga sötsaker. Dock blev vi faktiskt lite besvikna på Hembygdsgårdens Café…..Det är ju ändå år 2023 och i dagens Sverige finns det många som är allergiska eller kanske till och med är veganer, som gärna går ut och fikar. 

Dåligt med allergi alternativ

Min stackars allergiska son kunde inte äta något av bakverken. Ska jag vara helt ärlig så blev jag väldigt förvånad. Det brukar alltid finnas något utan ägg, mjölkprotein och nötter. Men inte på Vaxholm Hembygdsgårdens Café. 

 

Till hans stora lycka hittade hans mormor små chipspåsar i baren utomhus. Så han fick åtminstone lättsaltade chips och cola. Men kanske inte det man går på ett café för att äta.

Här kan man i alla fall sitta på första parkett precis vid havet och njuta av skärgårdslivet och den härliga atmosfären. Kanske vill man gå till den lilla badplatsen tvärs över viken för ett dopp efter sin fika. Läs mer om den nedan. 

En god kaffe och en gigantisk chokladboll blev det för min del. Medan sonen såklart ville ha den största bakelsen, när han fick välja själv!

Vi hade turen att knipa ett bord utomhus precis vid vattnet, vilket var trevligt!

De har sittplatser både på framsidan och baksidan i deras trädgård. Men vi var här en varm och solig dag i maj, så det var mer eller mindre helt fullt!

Hitta hit

Trädgårdsgatan 19 Vaxholm

Åk hit

Ett trevligt tips är att åka med Strömmas båtar på en dagstur till Vaxholm. Den går från Nybrokajen inne i stan. Glöm inte förboka biljett, för det är väldigt populärt under sommaren. Men man kan naturligtvis åka både bil eller buss med SL till Vaxholm om man önskar det istället. Men det var verkligen en härlig dag att ta båten ut till Vaxholm.

Mer Vaxholmstips

Missa inte min guide med 9-tips till sommaridyllen Vaxholm.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *