En fin skidweekend i Kungsberget

kungsberget

Solig helg i Kungsberget

Förra helgen spenderade vi i Kungsberget igen. Vi blev verkligen helt frälsta i Kungsberget efter vårt första besök där för tre veckor sedan.

Denna gång hade vi dessutom tur med vädret och hade nästan bara solsken. Lagom kallt, klar blå himmel och gnistrande snö är verkligen underbart när man ska åka skidor.

Härlig kvalitetstid med familjen

Vi tycker att skidåkningen är den optimala kvalitetstiden med familjen vintertid. Alla familjen älskar skidåkning och att vara ute i naturen. Man mår verkligen så bra efter en heldag utomhus i skidbacken.

I Kungsberget hittar man en skidanläggning anpassad för barnfamiljen med skidåkning för alla nivåer och åldrar.  Det är en fin mix av röda, gröna, blå och svarta backar. Här finns 24 skidbackar och 15 liftar som ligger åt två olika väderstreck. Kungsberget passar verkligen perfekt för såväl stora som små.

Variationen av skidbackarna i Kungsberget gillar vi också. Det är ett lagom utbud av alla typer av backar och vi varierar oss och åker alla typer av backar tillsammans.

Trevliga dagar med kompisar

På lördagen kom en av sonens bästa kompisar med familj upp till Kungsberget över dagen. Så vi åkte skidor och hängde med dem.

O ville också köra skidor denna gång, så vi hyrde skidor åt honom. Han har ju inte kört skidor på nästan två år. Men det gick ändå väldigt bra.

På söndagen kom en kompis till mig upp med familj. Så vi tog ett par åk tillsammans. Även vår granne med son kom upp över dagen på söndagen, så det blev ett par åk med dem. Det blev helt enkelt en fin helg med en massa vänner för både barnen och oss.

 

Fotograf; Sofia Isaksson

 

Lördags eftermiddagen var verkligen helt magisk. Strålande solsken och sedan gick solen ner väldigt fint. 

Nintendoland

Nintendoland är en rolig runda att köra. Så den åkte vi några gånger och kollade på Super Mario gubbarna!

After Ski

På lördagseftermiddagen gick jag en sväng på After Skin. Barnen ville vara i skidbacken, medan jag tycker att det är väldigt trevligt att lyssna på live musik. Det var ett bra liveband som både sjöng och spelade.

Kvällsåkning

Efter After Skin åkte jag skidor igen med äldsta sonen. Han brukar i stort sett köra från att liftarna öppnar till de stänger.

På kvällskvisten blev han sugen att gå upp på snökullarna som jag tänker pistmaskinen kanske har gjort.

Ski Lodge 103

Denna gång bodde vi i Ski Lodge med balkong och utsikt mot skidbackarna.

Ski Lodge var en mindre tre rumslägenhet jämfört med Kungslodgen som vi bodde i förra gången. Men den var väldigt välplanerad. Endast 39 kvm men de hade ändå lyckats med tre sovrum med två bäddar i varje rum, ett badrum med dusch och torkskåp. Sedan ett vardagsrum med kokvrå. Alldeles lagom egentligen när man är på skidsemester. 

Sedan hade vi återigen första parkett till skidbackarna och soluppgången. Ski In Ski Out och enkelt att bekvämt att bara hoppa i skidkläderna, pjäxorna och ta med sig skidorna ut, så är man direkt i backen. 

Skiduthyrning och Liftkort

Skiduthyrningen finns också nära skidbackarna och boendet. Det bästa med Kungsberget är nog att allt, verkligen allt ligger inom gångavstånd och det mesta är Ski In – Ski Out. 

Ett liftkort för en vuxen torsdag – söndag kostar 1300 kr och 1035 för barn 7-17 år. För barn 0-6 år är det gratis. 

 

Hitta hit

Kungsberget, Kungsbergsvägen 51, Järbo

Andra skidorter i Sverige

Vi har åkt mycket skidor i både Serbien och Österrike senaste åren. Men önskar ni tips på andra skidorter i Sverige har vi tidigare varit i; 

Järvsö 

Romme Alpin

Lindvallen – Sälen 

Lofsdalen

Säfsen 

Vilken är din bästa skidanläggning i Sverige? Kommentera gärna!

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *