Handbagage packtips när du reser med en 7,5 månaders bebis 

Den här lilla godbiten ska iväg på sin sjätte utlandsresa imorgon. Vilket innebär att det krävs en del planering vad som ska packas med i både handbagaget vi får ha ombord på flygplanet och vad som ska med på resan. 

Eftersom han har blivit drygt 2 månader äldre sen vi flög sist, så har en del fler behov uppstått. Han äter mer, sover mindre och behöver lite mer stimulans än när han var 5,5 månad på förra flygresan. 

Mat och dess tillbehör 

Mat är ju såklart väldigt viktigt. Äter de med jämna mellanrum så är det såklart ofta nöjda. Jag har packat med både gröt och välling i handbagaget. Liksom skedar, haklapp, nappflaska och en liten burk att blanda gröten i. Bara att be flygvärdinnorna om varmt vatten till gröten. Eftersom Ludwig tyvärr är mjölkprotein allergisk har jag äntligen hittat ett märke Enago som har mjölkfri gröt och välling. Det här med mat allergi är något helt nytt för mig, så det krävs ju en hel del extra planering. 

Mellanmål 

Jag blev även så glad när jag hittade dessa klämmisar med både smoothie och gröt från Alex & Phil. Dessa är också mjölkprotein fria och dessutom ekologiska. Ludwig älskar dessa. Jag har alltid en sådan i väskan, perfekt att ta fram när hungern tryter. Dessutom betydligt enklare att ge om man sitter i gaten eller väntar på sitt bagage eller kanske på bussen till hotellet och inte har tillgång till varmt vatten. 

Reseapotek

Reseapotek känns extra viktigt att ha i handbagaget, då man inte vet när olyckan är framme. På en lång flygresa är det ju inte helt omöjligt att bli sjuk. Ett litet resespotek till bebisen, men även till sig själv är att rekommendera. 


Mjuka och sköna kläder från Geggamoja. 

Rena kläder

Ombyten till både bebis och kanske till och med till dig. Man vet aldrig när olyckan är framme. 


Mjuk och ekologisk filt från Lika Lyx. 

Filt, blöjor, tvättservetter & små leksaker 

På många flygbolag finns det inte filtar längre på korta flygresor. Om inte annat är det väldigt skönt att ha med sig bebisen alldeles egen mjuka och sköna filt och gosa in sig i. Blöjor och tvättservetter är ett måste till behoven. 

Småleksker som inte tar så stor plats i skötväska. 

Smart är också att sortera allt i olika fack så man har koll på vart allt ligger. 

Detta är mina tips i dagsläget till kommande flygresa imorgon. Kanske har du flera tips? 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *