Julen 2022

Julen swischar som vanligt förbi i en rasande fart. Man planerar i flera veckor innan. I år föll lotten på att fira jul i vårt hus. Hela släkten på makens sida kom över, vilket var väldigt trevligt,

Glöggmingel med Glöet

Vi började julfirandet med lite glöggmingel med min favorit glögg från Glöet. Jag gillar verkligen bubbel och de har verkligen fått till den juliga glöggsmaken med bubbel-glögg.

Granar som tilltugg

Medan vi drack glögg åt vi ”julgranar”. Jag har sett dessa söta brieost julgranar florerat runt i mitt flöde på sociala medier. Så jag tänkte att jag måste testa att göra dem. De passade väldigt bra till glöggen och blev även uppskattade.

Juldukning med min Julservis

Det var så roligt att få plocka fram min fina Disney julservis dagen till ära. Och ett par goda viner. Leth vita vin är en favorit. Likaså Bolla’s röda Ripasso är väldigt god.

Varma och kalla favoriter

På ens egna julbord får man ju välja precis vad en vill och då blir det såklart många favoriter. Vi hade två olika sorters grönkålsallad, olika sorters sillar från Melander, och allt klassiska såsom julskinka, köttbullar och prinskorv.

Julgodis och desserter

I år hade vi även ett mindre dessertbord med chokladmousse, olika sorters kakor och julgodis.

Efter en gigantisk god jullunch blev det sedermera julklappsöppning och ännu mer julmys.

Jul i Dalarna

Sedan körde vi vidare mot Dalarna för att fira jul där. Men tyvärr hade övriga familjen som vi skulle firat med insjuknat i Covid-19. Så det blev inget mer firande. Men vi åt julmat själva och barnen öppnade sista klapparna.

Lofsdalens Fjällhotell

Idag har vi kört bil mer eller mindre hela dagen i oväder. Det har snöat och varit dåligt bilväder mer eller mindre hela bilresan. Men framåt halv fem snåret kom vi äntligen fram till supermysiga Lofsdalens Fjällhotell. Här ska vi tillbringa några dagar av jullovet, åka skidor och njuta av livet!

Vildkatten – årets spel

Sonen fick ett väldigt roligt spel i julklapp – Vildkatten. Det spelar vi varje kväll och det uppskattas av hela familjen!

Har du haft en mysig jul? Hur har du firat jul?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *