Waterworld Ayia Napa på Cypern

Waterworld Ayia Napa är en stor vattenpark som ligger i just Ayia Napa på Cypern. Den sägs vara en av de största vattenparkerna i Europa och har fått många utmärkelser för att den är så fin, bra och stor. Waterworld är baserad på den antika grekiska mytologin. Här finns mängder av olika vattenrutschbanor och andra vattenattraktioner som har fått sitt namn från den grekiska mytologin.

För mindre barn

 

Det fanns många olika avdelningar i vattenparken, både med olika sorter pooler, lekpooler och olika sorters vattentuschebanor. Alltifrån äventyrligare till en lugnare pool med ringar som man bara åkte runt i. 

Längdkrav

 

Jag var där med mina två barn som är 12 år och 6 år och jag skulle säga att den passar väldigt bra till båda åldrarna. Det var flera avdelningar för de mindre barnen. Men storebror hängde på lillebror där han fick.

 

På vissa ställen var det längdkrav eller längdgränser och där kunde de inte vara båda två tillsammans. Men den passade alltifrån småbarn från 1 år upp till vuxna. Det viktigaste var att man hade barnasinnet kvar.

 

 

Mina barn älskade vattenparken och hade väldigt roligt tillsammans, likaså vi vuxna. Vi turades om att åka vattenrutschekanor med barnen. 

 

Den roligaste rutschebanana var nog den som man åkte på ringar och själva tunneln var bäcksvart och kringlade sig om och om igen. Det var en sån attraktion där det verkligen pirrade i magen…man visste inte riktigt när man kom ut ur tunneln. 

 

Hela vattenparken var otroligt ren och fräsch. Sen var det knappt inga köer, vilket gjorde det hela lugnt och skönt. Man gjorde vad man ville nästan när man ville och slapp anpassa sig efter alla köer som brukar råda i en vattenpark. 

 

Bubblor

Vid olika klockslag hade de olika events. Vid 12 tiden så körde de massa såpbubblor i olika storlekar som barnen fick springa och jaga. Och i en av poolerna hade de en vågmaskin varje heltimme. Det var också verkligen en höjdare. 

Prova på dyk”

 

På vattenlandet fick man även möjligheten att göra ett ”prova på dyk” i en av poolerna. Det tyckte både jag och min äldsta son var väldigt roligt. Det var första gången min son testade att göra ett dyk och han fick verkligen mersmak. De hade gjort så att botten av poolen såg ut som den var full av färgglada fiskar, vilket gjorde hela upplevelsen riktigt verklig. 

Det blev en riktigt härlig familjedag och nya fina minnen skapades för hela familjen. 

Runt om i parken fanns det solsängar att slå sig ner på, restauranger, barer och fräscha toaletter. 

Öppettider & priser

April till Oktober 10:00 – 17:00
June till  September 10:00 – 18:00

Vuxna, från 12 år 38 Euro / pp

Barn 3-12 år 24 Euro / pp

Barn 0-2 år gratis

Hitta hit

Ayia Thekla road 18
Ayia Napa, Famagusta, Cyprus

 

Vi tog en taxi från Sundwing Sandybay, vilket tog knappt 10 minuter och kostade ca 8 Euro. Jag tror det var ca 3 km från Sunwing Sandybay. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.