Oberforsthofalm – Mysig österrikisk restaurang i Alpendorf

Oberforsthofalm

Oberforsthofalm – Alpendorfs mysigaste restaurang

Igår besökte vi en av Alpendorfs mysigaste restauranger Oberforsthofalm . Här satt man och blickade ut mot alptopparna och avnjöt riktigt god mat! Vi är alltså precis nyligen hemkomna från en fantastisk resa i  St. Johann in Salzburg.  Resan avslutades verkligen på topp med ett trevligt restaurangbesök.

Magisk utsikt över Alpendorf och St. Johann

Restaurangen har en stor uteservering med enorm utsikt över både Alpendorf, St. Johann och de vackra Alperna. En solig och kanske lite varmare dag än när vi var där, så hade jag gärna kunnat sitta på uteserveringen och njutit i solen. 

Oberforsthofalm är inte bara en trevlig lunch eller middags restaurang utan även det perfekta stället för en After Ski med sitt Ski in Ski Out läge. 

Härlig Alperna atmosfär

Här passar det exemplariskt att gå in och värma sig efter en förmiddag eller en hel dag i backen och njuta av den mysiga atmosfären och deras gedigna meny. 

Förrätt

Till förrätt serverade de en väldigt god soppa som de bjöd på. Om jag får gissa så var det en sparrissoppa med krutonger. 

Varmrätter

Jag som älskar både grillat och kyckling beställde in kyckling med grönsaker, pommes och sås.

Killarna lyckades se några andra män som åt revbensspjäll som såg super goda ut. Så de beställde in revbensspjäll med pommes. Det konstaterade sedan att det var de godaste revbenspjäll som de hade någonsin hade ätit. 

Barnmeny

Lilla L fick beställa från barnmenyn och beställde en Asterix. Det var korv med pommes och det serverades med en liten klubba till dessert. 

Dessert

På dessertmenyn fanns en rätt som hette Chokladfondue. Är det någonstans som man ska äta fondue så är det ju i Alperna. Sagt och gjort vi beställde då in chokladfondue… Men blev faktiskt lite besvikna. Vi hade ju hoppats på att en liten chokladfontän skulle komma on. Men det var ändå gott att doppa en massa färska bär och frukt i chokladsåsen. 

Sonen älskade det ändå. Den lilla fick nöja sig med en bär sorbet och smaka lite frukt och bär. Men det var alldeles lagom 

Hitta hit

Alpendorf 12 i St. Johann

Andra tips i Salzburgerland

Jag har rest till Alperna i Österrike flera gånger de senaste åren och här nedan kan du läsa mer om Salzburgerland som är en favorit hos mig; 

11 tips för din skidresa i Ski amadé och Salzburgerland

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *