Valencisk Michelin Star Middag

Michelin Star

Michelin Star kockar

Det blev en härlig försommarkväll med Michelin Star kockar och tillsammans med Region Valencia i veckan. Jag och min väninna hade det stora nöjet att få en gastronomiskt trevlig kväll. Det blev en riktigt fin kväll med mingel, workshop, presentation av Valenica och en gastronomisk provsmakning av regionens delikatesser.

Valencia är faktiskt Spaniens tredje största stad och har ett flertal Michelin Star restauranger och trevliga sevärdheter, goda viner och är helt enkelt en stad som man borde ta en weekend till. Hit vill i alla fall jag efter denna trevliga kvällen. 

Vinprovning av fyra olika sorters Valenciska viner

Under kvällen som vi inspirerades av vackra Valencia fick vi även nöjet att provsmaka av fyra olika Valenciska viner som var väldigt goda. Jag som älskar Cava gillade verkligen detta Hoya vinet. 

 

De som tillagade maten på plats var Michelinkocken Kiko Moya som driver restaurangen L´estcaleta i Alicante, en två stjärnig restaurang och Carito Lourenço och Germán Carrizo från Restaurang Fierro i Valenica som har en Michelin stjärna. Vi fick en provsmakning av 8 olika rätter, som en provsmakningsmeny kan man säga. 

 

Första rätten var en Kallkräm med grillad lök. 

 

Andra rätten var en Sandräka i inlagdcitrussalt, pollengarum  och saffransmarinad. 

Tredje rätten en ost på mandel, honung och olivolja. 

 

Vi åt även en Valenciansk gryta och Blanquet med potatis och tryffelskum. 

Röd mangold med makrill var en spännande rätt. 

Ris med ål och blå Krabba. 

Dessert

Pumpa i citrussirap, citronverbena och monastrelldruvpulver.

En helt enastående 8-rättersmiddag som var helt utsökt.

Gissa OM jag är sugen på att både resa till Valencia och besöka dessa Michelin Star krogar, efter att ha provsmakat deras goda mat. 

Andra Michelin Star Guide restauranger

Lissabon har ett stort urval av olika typer av Michelin Guide restauranger och  jag var på tre olika Michelin Star Guide restauranger där i höstas;

Páteo – Bairro do Avillez 

JNcQUOI Asia

JNcQUOI Avenida

Spana också in