Sunwing Arguineguin Seafront – ett barnvänligt hotell på Gran Canaria 

Under vår semester på Gran Canaria har vi bott på barnvänliga resorten Sunwing Arguineguin Seafront. Jag var faktiskt på detta hotellet för 13 år sedan första gången tillsammans med min familj på semester och besökte även resorten för 1,5 år sedan. Men detta var första gången jag var här tillsammans med mina barn. 

Vi bor ju gärna på barnvänliga resort hotell när vi reser och Sunwing Resorts är en favorit sedan innan. Det känns som ett säkert kort när man reser med barn. Här finns alla faciliteter du behöver och man får enkelt hjälp om man nu skulle behöva det. 

Läge 

Hotellet är mysigt beläget precis vid havet och vi hade en mysig havs- och poolutsikt ifrån vår lägenhet. 

Havsutsikt tycker jag är fantastiskt när jag reser. Sitta på balkongen och se ut över havet är något som jag gärna lägger lite extra pengar på. På detta hotell har dessutom de flesta lägenheter havsutsikt. 

Njuta av en kaffe eller ett glas vin till denna utsikten var verkligen härligt. Älskar min nya hatt och bikini från Beach Wear.


Tyvärr är det ingen barnvänlig badstrand precis nedanför hotellet utan det tar ca 15 minuter att gå till Anfi Stranden som är en jätte mysig sandstrand. Det går en strandpromenad utanför hotellet så man kan promenera dit med barnvagn. Men min son älskar att bada i pool så vi hängde mest på hotellet. 

Poolområde 


Poolområdet på hotellet är verkligen helt fantastiskt. Flera stora pooler och många solsängar så man behövde inte stressa ner på morgonen för att få en solsäng. 


De hade även en barnpool för bebisar med solskyddstak. Samt en mellan barnpool  där de även hade barnaktiviteter på dagarna som vattenminidisco och andra vattenlekar. Men sonen ville mestadels bada i de större poolerna. 

Fitness center & gym 


På resorten fanns ett fint och fräscht gym. Där kunde man stå i crosstrainern och blicka ut över havet – helt fantastiskt. Ett lagom stort gym med en hel del träningsredskap. 

De hade även en fräsch fitness sal med SATS träningspass 5 dagar / vecka. Några pass på morgonen och några pass på eftermiddagen. 

SPA 


Deras SPA har jag ju redan skrivit om. Men ett stort plus att man kunde använda bubbelpoolen hela dagarna liksom att de även hade Spa behandlingar för barn. 

Barnaktiviteter 


Fem dagar i veckan har de flera barnaktiviteter. På kvällarna har de björnshow och minidisco som avslutas med kramkalas med deras fina maskotar Lollo & Bernie. 


Vid fyra tillfällen under veckan vi var där hade de betalda miniklubbsaktiviterer. Det var Lollos födelsedagskalas, baklängesmiddag, skattjakt och äventyr i Arendal. Aktiviteterna kostade 7 Euro och varade i 1,5h och då ingick något litet att äta och dricka. 


De hade även pyssel på eftermiddagarna i miniklubben nästan varje dag. Så kan man såklart både leka i deras lekpark och sandlåda varje dag. Eller inne i miniland nästan varje eftermiddag. 


För de större barnen finns även en Teen Lounge. Där kunde man spela olika spel, dataspel, läsa böcker. Eller bara hänga. Vi satt där och spelade spel några gånger när det regnade. 

Lägenheterna 


Vi bodde i en rymlig 2-rumslägenhet som man skulle kunna bo totalt 5 personer i. Ett sovrum med dubbelsäng och sen ett vardagsrum med en stor bäddsoffa, där man även kunde dra ut en extra säng under soffan. 

Dock saknade vi Air Condition på rummet. Något som jag helt enkelt hade missat när jag bokade resan. 


Balkongerna var stora och härliga att sitta på. 


På Sunwing Resorts har de olika tillval om man exempelvis vill hyra en resesäng, resevagn, barnstol eller bokar man en Happy Baby lägenhet ingår alla dessa alternativ liksom plastservis till bebisen. Jag hade bokat en extra resesäng åt min bebis. 

Restaurangerna 


När man bor på ett Sunwing Resort äter alltid barn under 12 år gratis. Så de flesta bokar All inklusive eller Sunwing Inklusive. Då äter man frukost, lunch och middag i deras buffé restaurang. Vi åt lunch där en dag och den var jätte bra. Dessvärre tröttnar jag snabbt på buffer så vi valde att äta a la carte lunch och middag på Miguels Kitchen nästan varje dag istället. 


Som vanligt älskar jag efterrätter och åt såklart massor till dessert – super gott. 


Fem kvällar i veckan hade de även fantastiska  shower som var trevlig underhållning på kvällskvisten. 

Sunwing Arguineguin Seafront är verkligen en bra och härlig resort som jag starkt kan rekommendera om du planerar en familjesemester till Kanarieöarna. Den passar lika bra till stora som till små. 

Vi kommer med största sannolikhet att åka tillbaka hit igen inom kort. 

Har du besökt denna resorten? 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Hej!
    Vi ska bo på detta hotell om ca 1 månad och jag är som du, tröttnar snabbt på buffér. Valde ni all inklusive eller sunwing inklusive?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *