L’Avventura – En exklusiv italienare i Vasastan

L’Avventura – erbjuder god italiensk mat

Drömmer du om Italien för ett slag och är sugen på italiensk mat. Missa då inte L’Avventura  som är en fantastisk italienare som ligger i hjärtat av Vasastan. Den består av två barer och en matsal. Den före detta biosalongen är restaurangens bultande matsalshjärta med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund. Mäkta imponerande och det är verkligen ett måste att gå hit för att få uppleva denna vackra restaurang.

Restaurerat biopalats blev restaurang

I Foajén och på den tidigare Balkongen hittar man deras barer. Hela lokalen är varsamt restaurerad till originalskick, så som det tidigare biopalatset såg ut 1927 när dörrarna slogs upp för första gången. Namnet L’Avventura kommer efter Antonionis filmklassiker från 1960.

Italiensk mat som lagat med hjärta och själ

Här serveras riktigt bra mat. Italiensk mat kan verkligen förgylla en kväll, såväl en date, som en middag med kompisgänget en onsdag eller varför inte fira en födelsedag här. Det var både en och annan som firade sin födelsedag här, kvällen till ära.

Här lagar de mat med hjärta och själ. Det italienska köket förespråkar stora portioner att dela, hemgjord delizie, tryffel från Italien och direktimporterad ’Nduja.
 Den italienska maten ska man njuta länge av i gott sällskap. Hit kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär.” 

Förrätter

Italienarna har många goda rätter. Det är svårt att välja bara en förrätt. Det bästa är verkligen att välja ut några förrätter som man sedan delar på. Några förrätter som rekommenderas starkt rekommenderas är Arancine som serveras som fyra stycken friterade tryffel- & svamprisottobollar, Dolce Bastardo som är grovt skuren fläsksalami, för att inte tala om deras magiskt goda Stracciatella med vindruvor, basilikaolja, brödsmulor & torkade oliver. Lägg sedan till en Burrata med tomat, peperoncino, fänkålspollen & basilika, så har du en fulländad förrättsbuffé.

Varmrätter

Italienarna är även bra på maten från havet. Missa inte deras Branzino som är en grillad havsabborre, grillad citron, caponata, persilja & vitlök. Den äts med fördel tillsammans med deras Fried Greens, vitlöksstekta gröna grönsaker. 

Eller ta en Polpo – grillad bläckfisk med inkokt fänkål, vita bönor, tomatsås, oliver, chili & brödsmulor.

Desserter

Det kan nog inte bli mer italienskt än att äta Sorbetto al limone, som är en Citronsorbet som serveras i en fryst citron. Är man sugen på något sötare alternativ är Torta Caprese med  mandel- & chokladkaka, kanderade hasselnötter & salt karamellglass riktigt god!

Öppettider
Tis – Tors: 17.00 – 00.00
Fre:  17.00 – 01.00
Lör: 16.00 – 01.00

Hitta hit;

Sveavägen 77, Stockholm , Närmaste T-bana Odenplan

Önskar du tips på fler restauranger i Stockholm?

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Nu är det verkligen uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner?

Missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *