Halloween firande hemma

halloween

Varför firar man Halloween?

Halloween är naturligtvis alltid den den 31 oktober och har sitt ursprung i irländska och anglosaxiska All hallow’s eve, aftonen före Allhelgonadagen. Från början var det en keltisk höstfest som markerade skördetiden, då eldar tändes för att vägleda de döda och skrämma bort häxor.

Idag har det verkligen blivit en stor högtid även i Sverige. Halloween har jag inget minne av att man ens pratade om eller firade när jag växte upp. När vi flyttade till Täby, insåg vi att många dekorerade och pyntade i trädgården inför Halloween. Så vi ville naturligtvis inte vara sämre och började lite smått med att göra pumpor som vi skar ut med barnen.

Men i år gick jag lite mer all in. Vi hade en middag med några vänner och jag fick för mig att vi skulle köra lite Halloweenfest. Sagt och gjort, så bjöd jag in till Halloweenfest och inhandlade lite lagom mycket Halloween pynt och dekorerade vårt hem med. 

Sedan har vi numera alltid en tradition att besöka Halloween på Gröna Lund, vilket alltid är rysmysigt och läskigt. 

Våra gäster gick naturligtvis också all in och kom med häftiga Halloween kläder hela familjen. Så vi firade kvällen med vår favorit champagne från Guldkula kvällen till ära. Det var ju ändå champagnensdag, dagen innan… 

 

…och jag passade på att göra Orange Halloween drinkar a la Aperol Spritz. 

 

På kvällen gick vi hem till min väninnas dotter som hade Halloween kalas och skrämde dem. Sedan hade min väninna gjort en jätterolig Halloween tipspromenad i skogen som man skulle gå i mörkret. För att hitta frågorna så skulle man ha lampor för att kunna hitta frågorna som hade reflexer på sig. 

Trick or Treat / Bus eller Godis

På Halloween dagen gick min yngsta son Bus eller Godis i spöregnet med sina vänner och fick en massa godis och imorgon ska mamman på Halloweenpartaj, så det ska bli skoj.

På lördag funderar jag på om vi ska åka till till stan och se Halloweenparaden Shockholm

 

Har ni sett den? Jag har aldrig sett den. Utan missat den varje år och läst om att den har varit bra. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *