Liseberg – Nordens största nöjespark i Göteborg

Liseberg

Liseberg firar 100 år

Liseberg har länge stått på yngsta sonens önskelista. Naturligtvis den äldsta också. Men han har redan varit på Liseberg några gånger när han var mindre. Nöjesparker är verkligen bland det roligaste som finns och Liseberg är verkligen en av de bästa nöjesparkerna i Sverige.

I år, 2023 firar dessutom Liseberg 100 år. Detta markeras med Lisebergs Jubileumsprojekt som omfattar deras helt nya Grand Curiosa Hotel och Oceana Vattenvärld som planeras att öppnas 2024.

Liseberg är stort och eftersom vi inte har varit här på flera år, så började vi dagen med att ta en Lisebergskarta och sedan åka upp i Lisebergshjulet för att få en överblick över hela Liseberg och planera våran fartfyllda dag. 

Kaninlandet

Vi började i Kaninlandet som Lilla L gillade väldigt mycket. Det passar väldigt bra för de yngre barnen. Beroende på intresse och vad man gillar för åkattraktioner passar det nog upp till man är 8-9 år. 

 

Jag tyckte det var riktigt mysigt i Kaninlandet för det var inte så långa köer och många roliga åkattraktioner. 

Vi ville såklart åka flygplan. Vilken flygvärdinna och flygälskare vill inte det?!

Lisebergskaninen

Är man på Liseberg så måste man verkligen träffa och krama om Lisebergskaninen. 

Luna Park

Förra året öppnade Liseberg Luna Park med flera nya familjeattraktioner. Det var en riktig fin och blomstrande del av Liseberg. Allt kändes så himla nytt, fint och fräscht. I år hade de öppnat ytterligare en helt ny  attraktion som var en familjeberg- och dalbanan Luna. Dessvärre var det ganska lång kö till nya Luna, så vi åkte inte den. 

Luna Park blev favoriten parken och Tempus var en rolig åkattraktion. 

En annan ny rolig åkattraktion var dessa mopeder.

Åka karusell och äta karamell…

Vi hade med oss tre 13 åringar också, men de såg vi knappt skymten av. De åkte lite mer fartfyllda åkattraktioner. Vi samlades alla sex och åkte Kollorado ett par gånger tillsammans. Det var skoj, och man visste inte vem som skulle bli blötast.

 

Yngsta sonen passade på att ta båtkort också. Skämt och sido, men det var en rolig grej att man fick en pollett när man kört båten och fick göra sitt eget båtförarkort. 

Choklad hjul

Vi spelade bort mycket pengar på alla deras choklad hjul. Vi såg nästan alla gick runt med en 2 kg choklad och ville såklart också vinna. Men vi måste inse att vi har inte tur i spel utan tur i kärlek istället. 

Priser och öppettider

Vill man åka alla åkattraktioner en heldag kostar det 645 kr. Lite billigare om man är under 110cm.

I sommar är parken öppen

10 till 23

Hitta hit

Liseberg ligger centralt och det är enkelt att ta sig hit med bil, buss eller spårvagn.

Vi hade bilen med oss och parkerade i ett parkeringshus nära Liseberg.

Andra barnvänliga tips i Göteborg

10 roliga tips för barnfamiljer i Göteborg

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *