Vildmarkshotellet på Kolmården

För att höja vår Kolmårdenupplevelse ännu mer och göra något extra roligt på påsklovet, bokade vi in en natt på Vildmarkshotellet.  

Det var första gången som vi bodde över på Vildmarkshotellet och det var verkligen överförväntan på alla plan. 

Vildmarkshotellet är nog ett av Sveriges mest barnvänliga hotell och är vackert beläget vid Bråvikens strand. Här kan man njuta av den magiska utsikten från den splitternya terrassen, från deras restauranger och till och med från  rummet eller sittandes i poolen i bad, spa- och relaxavdelningen. Läget är verkligen riktigt trevligt och vi önskar så att det hade varit en härlig solig dag, så vi kunde ha njutit mer av utsikten från vår balkong. 

Hotellet erbjuder 211 rum inredda i härlig vildmarksanda, en spa- och relaxavdelning, lekrum, restauranger och barer, och gott om utrymme för både avkoppling och lek. 

Kolmårdenpaket

Vi bokade ett Kolmården paket och där ingår en övernattning i dubbelrum och
frukostbuffé, entré till Kolmårdens Djurpark, bad, spa och gym samt parkering alla dagar under
besöket. Självklart ingår alla attraktioner, visningar, Safaribanan och Bamses Värld inne i parken.

Dubbelrum med havsutsikt

Vi bodde i ett dubbelrum med havsutsikt som hade balkong med milsvid vy över vackra Bråviken. Rummen var inredda i härlig vildmarksanda med  två bekväma sängar som går att göra till en dubbelsäng. Det fanns också ett sängskåp för två extra personer, vilket är perfekt när man reser med barn. 

 

Trots att vädret inte var på topp, så njöt vi till fullo av den härliga utsikten. Det är ju alltid trevligt att ta ett glas vin och njuta vid vattnet. 

 

Mysig och fin spaavdelning

 

De hade en stor spa-avdelning där barn verkligen kunde roas och vuxna koppla av – den bästa typ av umgänge! De har tre pooler , två bubbelpooler och tre bastur är utspridda över två våningar, så det finns mycket att utforska. Vi var naturligtvis i alla poolerna. 

Poolen på ovan bild var rolig. Den var rund och vågig, så man fick åka med vågorna runt, runt i poolen. 

Här finns också en poolbar som serverar snacks och svalkande dryck. Bad, spa och gym är öppet 7.00-22.00. Badrockar och extra handdukar finns att hyra på plats.

 

Min favorit blev naturligtvis den varma bubbelpoolen. Har satt jag länge och njöt. 

 

Min yngsta son tyckte nog utepoolen var roligast. Och ville helt simma ut. När det började regna satt de på ett tak, så regnet smattrade fint på taket. När det blev aningen kallt, så var det bara att gå in och värma sig i en bastu. 

 

Mysig lobby

De hade en riktigt mysig inbjudande lobby vid receptionen, som gick ihop med baren. Här kunde man sitta och njuta med en drink vid brasan om man önskade. 

 

Pysselrum

Intill receptionen fanns ett stort lek- och pysselrum. Här var det bemannat på eftermiddagarna med personal. Och under tiden vi var där erbjöds det påskpyssel. Min son gjorde flera olika sorters påskpyssel och tyckte det var väldigt roligt.

 

Minidisco och Biorum

På kvällarna hade de även minidisco. I anslutning till receptionen och restaurangerna / baren, fanns även ett biorum. Det visades Bamsefilmer de gånger som vi passerade. 

 

Restaurang Terassen

På berget mellan tallskogen och Bråvikens inlopp hittar man Restaurang Terrassen.  Det är ifrån dessa två element de hämtar deras främsta inspiration. Naturen inspirerar och formar deras tankar när de skapar deras meny och när de väljer deras viner. Vi åt middag här på kvällen. 

 

Till förrätt fick det bli en klassisk Toast Skagen. Det är aldrig fel. Speciellt inte tillsammans med ett gott glas vitt vin,  härlig utsikt och trevligt sällskap.

Varmrätter

Jag åt en riktigt bra rökt röding med  rökt forellrom, blomkål & smörsås.

 

Medan maken åt en grillad svensk ryggbiff med rapsskott & lagrad ost som serveras med pommes frites & bearnaisesås. Den var dessutom betydligt snyggare på bild än min mat. 

Dessert

 

Till dessert fick det bli en Chokladkräm med  hallonsorbet & lakritsmaräng. En perfekt avslutning på en riktigt god tre rättersmiddag. 

 

Barnbuffé

Till alla barn så hade de en barnbuffé. Här fanns i stort sett allt som barn älskar att äta. Minihamburgare, klyftpotatis, köttfärsås med spagetti, pizza, pannkakor med sylt och grädde och en grönsaksbuffé. 

 

Frukost

Frukosten var riktigt god och fräsch. När man checkade in på hotellet, så fick man boka tid när man ville äta frukost. Jag tycker det är bra, så det inte blir lika mycket trängsel vid frukosten.  Vi hade nöjet att få ett bord med härlig utsikt mot vattnet. Alltid trevligt oavsett väder. 

Det var en fräsch buffé där de plockade fram ny mat hela tiden. Både varma och kalla rätter, olika sorters juicer, smoothies, vitaminshots, goda pålägg, frukter, grönsaker och pannkakor med sylt och chokladkräm. 

Allergivänligt

Vår son är ju väldigt allergisk mot bland annat ägg, mjölkprotein och nötter. Men de hade en allergi hörna på frukostbuffén, där vi kunde hitta hans smör, yoghurt och mjölk. Sådant underlättar alltid. 

 

Bamsesvärld och Kolmården

Min yngsta son älskar verkligen Bamses Värld. Här blir det åk efter åk i vännernas karuseller; berg- och dalbanan Godiståget, Bamses flygande matta, Skalmans luftballonger och Dunderhonungsburkarna. I sjön ligger Bamses båt Viktoria och väntar på att ge sig ut på spännande åkturer med alla barn och vid Skalmans hus finns några lustiga bilar att testa. En av favoriterna blev Bamses flygande matte, för min nymålade Leopardunge!

 

Vi gick all in en hel dag och var på Kolmården nästan från de öppnade tills de stängde. 

Här finns verkligen allt, djur, nöjespark, karuseller, lekparker, restauranger, caféer och mycket annan trevlig underhållning. 

 

Hitta hit

 

 

 

 

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *