Italienskan – En trevlig restaurang mitt i Stockholm City

Sommaren 2021 slogs dörrarna till Italienskan upp. Det är restaurangen med takterrassen La Terrazza som ligger mitt på Hötorget med utsikt över torgets puls. En trevlig italienare som med fördel går att besökas året om. Men kanske är ännu härligare en solig sommardag ute på deras terrass. Jag har länge varit sugen på att besöka denna hemtrevliga och mysiga restaurang och ikväll blev det äntligen av. 

Italienskt kök

Det italienska köket är inte ett kök, det är en kombination av 20 olika kök från landets alla regioner – från bergiga Aosta till Liguriens kuster, det lantliga Sicilien och allt däremellan. En italiensk restaurang kan vara en osteria, en trattoria, en birreria, en pizzeria… men på Italienskan är besattheten av världens bästa matland gränslös. Här älskar de allt från barolo till chianti, från spaghetti alle vongole till osso bucco och cannoli. De älskar alla regionerna, de älskar kärleken till maten, ätandet, drickandet, umgänget och atmosfären. Det familjära. På Italienskan får man verkligen allt detta. Och lite till. I deras alldeles egen röd-vit-gröna kulinariska tombola.

Alkoholfria fördrinkar

Italienskan erbjuder ett stort urval av olika trevliga drinkar. Drinklistan var lång, men denna kvällen valde vi att dricka en varsin alkoholfri fördrink. Jag gillar verkligen att testa olika drinkar och det är ju ofta smakkombinationerna som gör det gott. Drinkarna var både snygga och goda och vem vill inte fira måndag med en utsökt drink! 

 

Antipasti och Primi

Det fanns mycket att välja mellan på menyn. Vår servitör rekommenderade oss ett urval av olika rätter. Så våra val föll på en Antipasti – Bruschetta Stracciatella, som var en god bruschetta med mozarella och tryffel och en Primi – Vitello Tonnato, som var kalvkött med en god tonfiskröra under. Det kan starkt rekommenderas. Äter man flera rätter så kan de med fördel delas på. 

 

Secondi

Till Secondi – Varmrätt var vi båda sugna på fisk. Men dessvärre hade de inte deras husets fisk. Men vi åt deras Tonfisk sallad som verkligen var jättegod. Det var en stor och matig portion med tonfisk, avocado, ost, tomater och mycket sallad och dressing. 

 

Dolci

Italienare vill gärna ha ett sött avslut på middagen, vilket även jag älskar. Det bor kanske en liten italienare i mig. Till Dolci  delade vi på en Chokladfondant med glass och pistagenötter och en Tiramisu. Båda rätterna var väldigt söta och goda. 

 

Hitta hit

HÖTORGET 2-4 – Mitt i stan.

T-bana Hötorget – Grön Linje

 


Andra tips på trevliga restauranger

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *