Snow Shoe Hiking i St. Johann i Österrike

snow shoe hiking

Snow Shoe Hiking Premiär

Nyligen när vi var i Österrike testade hela familjen på Snow Shoe Hiking för första gången. Det var riktigt roligt och en upplevelse utöver det vanliga. Jag var lite tveksam på om barnen skulle gilla det. Men de älskade verkligen snow shoe hiking och tog täten i stort sett hela tiden, trots att vi hade med oss en fantastiskt kunnig guide. 

Winter Wonderland

Vi hyrde dessa speciella ”mini-skidor” på samma ställe, där vi hyrde vår alpina utrustning. Sedan hade vi med oss en fantastiskt guide i 1,5 timme som guidade oss och tog oss på en trevlig tur uppe på Obergassalm. 

Vi började turen med att ta Gondolen från Alpendorf, precis utanför vårt hotell upp på Obergassalmtoppen. Det är uppe på nästan 1600 meter över havet.

Vi hade som ni ser turen med vädret. Det var strålande sol och inte ett moln så långt ögat kunde nå och med andra ord det bästa tänkbara vädret för en guidad snow shoe hiking. 

På de uppkörde snövägarna var det naturligtvis betydligt mycket enklare att ta sig fram. Medan när man var mitt i snön, så var det jobbigare, men ändå så härligt att sjunka ner i pudersnö och enkelt ta sig framåt med snöskorna. 

 

Ibland har man tur! Hela familjen njöt verkligen varje sekund av att både få röra på sig och av det magiskt vackra vinterlandskapet. Detta kallar jag verkligen Winter Wonderland. En dag drömmer jag om att kanske ha en egen liten stuga i Alperna. Jag tror inte det finns något härligare än att få vara utomhus en hel dag och åka skidor, upptäcka naturen, få frisk luft, solen strålar. Det är verkligen något som både kropp och själ mår bra av. 

Njutbar familjeaktivitet

Det var naturligtvis stundtals jobbigt att skida uppför. Men båda killarna är verkligen i bra form och gillar att röra på sig lika mycket som mig, eller som ni märker älskar vi det hela familjen. 

Den lilla tyckte sig till och med hitta vägen bättre än guiden, enligt honom själv, så han tog över guidningen en bit. 

On top of the world

Kan man få en mer drömmigare bild på honom. En resa som skapade härliga minnen tillsammans. 

Vi har återvänt till Österrikiska Alperna många gånger med barnen. Det är så barnvänligt och finns så mycket roligt att hitta på, även om man inte vill åka skidor. Snow Shoe Hiking krävs ju egentligen inga förkunskaper heller. Det var vår första gång, men verkligen inte den sista gången. Vi fick snarare mer smak, något som var roligt och dessutom fantastisk träning på köpet!

Denna utflykt kan man ju mer eller mindre göra vart som helst. Men det är naturligtvis något alldeles extra att göra detta uppe på hög höjd. Då får man ju verkligen vidunderliga vyer långt, långt bort. 

Kan vi enas om att Alperna är verkligen ett paradis. Ett av världens vackraste ställen på jorden. Jag fullkomligt älskar österrikiska Alperna. En sak är definitivt säker. Jag kommer tillbaka. Men  det blir kanske inte denna vinter, vilket jag egentligen drömmer om. Men förhoppningsvis nästa år igen. 

Att kunna kombinera alpin skidåkning med både god mat och dryck, härliga vinteraktiviteter och även spa. Det är som balsam för både kropp och själ. 

Andra tips i Salzburgerland

Oberforsthofalm – trevlig restaurang i Alpendorf

Jag har rest till Alperna i Österrike flera gånger de senaste åren och här nedan kan du läsa mer om Salzburgerland som är en favorit hos mig; 

11 tips för din skidresa i Ski amadé och Salzburgerland

Åker du till St. Johann

Bo på Alpina Alpendorf Hotel

 

Har du någon härligt vinter resmål som du gärna reser till? Kommentera gärna. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *