Tjejmiddag på Italiana Birger Jarlsgatan

Italiana

Italiana – prisvärd italiensk restaurang

Drömmer du om Italien eller bara italiensk mat? Då ska du bege till Italiana Birger Jarlsgatan. Här möts man rutiga dukar, det doftar gott och ljuden brusar ut högtalarna när man stiger in genom dörren.

 

Vi slog oss ner vid fönstret, jag och mina väninnor. Det var länge sedan vi åt en tjejmiddag tillsammans, så det var ett riktigt trevligt ställe att sitta ner en kväll här och prata om livet. Vi drack gott italienskt vin och åt en prisvärd middag. 

Antipasto

Jag är egentligen mer för att äta små olika rätter, än en stor rätt. Så vi skippade både pasta och pizza som fanns på större delen av menyn. Och valet för oss blev ett par antipasto istället. Burrata brukar alltid vara ett säkert kort och likaså här på Italiana. De serverade en apulisk burrata med blandade körsbärstomater, på en bädd av ruccola, toppad med olivolja och basilika.

 

Sedan delade vi på en Ost- och charkbricka med blandade utvalda charkuterier, ostar, blandade inlagda grönsaker, grissini & taggiasca oliver. Det var helt enkelt alldeles lagom för två personer. 

Öppettider

Måndag-söndag

16:00 – 22:30 

 

Hitta hit

Italiana Birger Jarlsgatan

Birger Jarlsgatan 95
Närmast T-bana: Tekniska Högskolan

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

 

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm?

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *