Brunch på The One Palácio da Anunciada i Lissabon

The One

 

The One Palácio da Anunciada – Lissabons lyxigaste hotell

Det relativt nya The One Palácio da Anunciada är ett av Lissabons lyxigaste och femstjärniga hotell. Här bor man mitt i Lissabon med närheten till allt. Trots att man bor med krypavstånd till flera av de mest kända sevärdheterna och shoppinggatorna, så är det ett väldigt lugnt och fridfullt hotell.

Hotellet är inte jättestort, drygt 80 exklusiva hotellrum. Men en fantastiskt vacker trädgård, mysigt poolområde och inte minst trevliga restauranger. Man kan äta på Condes de Ericeira Restaurant, Boémio Cocktail Lounge och O Jardim Wine Bar.

Brunch på Restaurangen Condes de Ericeira

Restaurangen Condes de Ericeira, som leds av kocken Tiago Valente., är öppen för både hotellets gäster men även vem som helst får komma hit och äta mat. De erbjuder rätter baserade på portugisisk tradition blandat med medelhavsinslag. Restaurangen är belägen på hotellets första våning och med utsikt över trädgården.

Varje dag erbjuder de en riktigt gastronomisk upplevelse på Condes de Ericeira Restaurant. Det har en exklusiv brunch som serveras varje dag i Sala O Dragoeiro, som består av ett urval av sötsaker, varma och kalla rätter, färsk frukt, kött och ostar, färska juicer, kaffe och te . Man kan naturligtvis också sitta ute i deras härliga trädgård, som vi gjorde denna härliga varma sensommar dag. 

Menyn är en a la carte brunch, där man får välja helt fritt vad man vill ha. Men först serveras alla en brödkorg, ett urval av olika sorters ostar och charkuterier. Sedan finns det en gedigen meny att välja mellan. Det var enormt svårt. För att man blir ju nästan mätt av bröd, pålägg och en fruktbricka. 

Mitt val föll först på en trevlig och fräsch avocadosallad, medan min väninna åt en Egg Benedict. Klassisk men otroligt smakfull. 

Till varmrätt åt jag en god vit fisk med grönsaker och hon åt en köttbit med grönsaker. 

Sedan vill man ju naturligtvis alltid ha något sött på maten eller till kaffet. Så vi spanade in den här trevliga chokladkakan med bär som dessutom var glutenfri. Den var supergod.

Glutenfria alterntiv

Det var heller inga problem med att få glutenfria alternativ. De kom med en separat brödkorg till med med glutenfria bröd och muffins. 

 

Den vackra trädgården och poolområdet

I en oas av lugn i centrum mitt i Lissabon är hotellets juveler utan tvekan dess magnifika 2500 m2trädgårdar. I huvud trädgården kan man hitta uteserveringen på O Jardim Wine Bar, som är öppen för både gäster och allmänheten, slottets centrala fontän och ytterligare ett av de mest representativa inslagen i det nya The One Palácio daAnunciada: ett hundra år gammalt drakträd. Det är ett väldigt sällsynt träd som återvunnits från byggnadens original trädgård. Högre upp finns en franskinspirerad trädgård, tillägnad exklusivt för hotellets gäster och som har en spektakulär 18 meter lång pool med en hängmatta, ett utrymme med balinesiska sängar och en poolbar där man kan koppla av och njuta av en cocktail under vår- och sommarmånaderna. 

Konstutställning

I lobbyn på hotellet har de även en konstutställning. Hit kan man gå och bara se på de vackra konstverken eller även köpa de vackra tavlorna. Det var färgglatt och riktigt fint. 

Hitta hit

The One Palácio da Anunciada

Rua das Portas de Santo Antão, 112-134

1150-268 Av. Liberdade / Restauradores
Lisbon

Andra tips till Lissabon

3-trevliga takbarer i Lissabon

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *