Koskinou – Pittoresk liten by på Rhodos

koskinou

Koskinou

Koskinou är en mindre pittoresk grekisk liten by på Rhodos. Koskinou är beläget på en kulle och är främst känt för den distinkta, färgglada arkitekturen i dess mitt.  Just för tillfället befinner jag mig på Rhodos och i förra veckan tog jag mig en rask promenad upp till Koskinou. Jag hade läst om att det var en väldigt mysig liten grekisk by, som var värd ett besök. Och det var den verkligen. 

Färggranna hus

Koskinou bjuder på grönskande gulliga smågator som kantas av hus som är målade i klara nyanser av grönt, blått och rött. Innergårdarna är dekorerade med mosaik och växter. Här  finns en blandning av typiska små grekiska hus med dess innergårdar liksom eleganta semesterlägenheter som ligger bland små livliga tavernor.

Många fina innergårdar med även färgglada blomster. 

Liksom torget som har en fin inramning av grönt blandat med gulliga som tavernor eller restauranger. 

Vinrankor och granatäpplen

Flera av husen kantas av vackra vinrankor eller granatäppelträd som pryder husen vackert. 

 

Koskinous mitt är ett litet torg och i ena kanten finns en skola. Där hördes barn springa, hoppa, leka och ha roligt när jag passerade under min promenad en veckodag. 

Missa inte gå till väderkvarnen. Framför den hittar man en trevlig utsiktsplats. 

Magisk utsikt

Från Koskinou kan man gå till en vacker utsiktsplats. Här får man verkligen en fin utsikt längs delar av Rhodos västkust.

 

Hitta hit

Koskinou ligger ca 15 minuter med bil/ taxi från Rhodos stad.

Jag bodde på Sunwing Kallithea Beach. Det är ca 3 km och tog mig ca 30 minuter att gå / jogga upp. Byn ligger en slingrig väg uppåt. Så joggingturen upp var rätt jobbig i 35 graders stekande sol.

Andra tips till Rhodos

Rhodos är ett av mina favoritresmål och vi var här även 2021 och 2019.

Har du några trevliga Rhodos tips?

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *