Casa del Cava på Södermalm

casa del cava

Tjejmiddag på Casa del Cava

Casa del Cava är en mysig spansk restaurang som ligger på Söder i Stockholm. Precis på hörnet där Hornsgatan och Götgatan möts och nära Slussen. Här serveras det riktigt god spansk mat, både i tapasform och a la carte. 

Vi börjar kvällen såklart med ett glas av husets Cava. Riktigt god är husets Cava med många bubblor i glaset! Casa del Cava är riktigt fint inredd och hit kan man gå både på en After Work och hänga i baren eller äta en utsökt middag, såväl en vardag som en helg. Jag var här tillsammans med en av mina bästa väninnor Diana och vi hade en fantastiskt kväll med god mat och dryck. 

Ost-charkbricka

Vad passar inte bättre till en god spansk cava än en ost- och charkbricka?!

Deras Charkbricka var stor med med rökt och lufttorkat nötkött, mandlar, olivolja Meanchego ost, madurat ost (lagrad kräming ost) och bröd.

Spanska tapas

När man äter spanska tapas är verkligen deras Patatas Bravas ett måste. Deras Patatas Bravas serverades med deras speciella ”inferno” sås, stenbitsrom och gräslök. Till det åt vi en rostad Oxcarpaccio som serverades med Örtrostad oxcarpaccio med pepparotskräm, ruccula, rädisor, parmesanost och tryffelolja. Riktigt goda smakkombinationer. 

 

Vidare åt vi en Vieras a La Plancha som är Stekta pilgrimsmusslor [kammusslor] över blomkälskröm, iberisk skinkspån och basilikaolja. De var riktigt goda. Jag har precis börjat gillar pilgrimsmusslor och dessa var nog de godaste som jag har ätit. Lite grönt måste man ju också ha när man äter middag. Så Pimentos de Padron är ett självklart val när man äter tapas. 

 

Vi avslutade middagen med en Gambon a La Plancha, som är stekta stora räkor med pico de galla. 

Desserter

Dock är ju inte en middag fulländad utan dessert, så vi åt två glutenfria desserter. Den ena som var en magisk god chokladmousse och den andra en cheesecake med jordgubbssmak. 

En väldigt trevlig restaurang upplevelse, både mysigt inrett, härlig stämning och god mat. Casa del Cava är passande för både kompisgänget som för en mysig date på tu man hand. 

Hitta hit

Hornsgatan 2, Stockholm

Närmsta T-bana Slussen

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *