Julstämning på Teneriffa

Teneriffa

Juldekorationer på Teneriffa

Santa Cruz, Teneriffas huvudstad sägs vara både Kanarieöarnas vackraste och rikaste stad. Rikedom tycks man nästan se, när man får se hur extremt mycket de har dekorerat staden inför jul. Teneriffa är den största ön av alla Kanarieöarna och erbjuder många sevärdheter och aktiviteter att göra. Det är inte bara ett resmål som man åker till för att sola och bad, som det kanske mest förknippas med. 

Färgglada julblomster

Det är fantastiska planteringar av vackra julblommor på flera platser i staden. Framför allt i den vackra parken Parque Garcia Sanabria.

 

Man får nöjet att se Tomten lite varstans. Å ja, den finns såklart på Teneriffa också.

Ett juligt Betlehem

Nere på torget i staden har de byggt upp ett Betlehem med Josef, Maria och Jesus barnet. 

I Spanien firar man även Los Reyes, som är när de tre visemännen kommer efter jul. Så det hade byggt upp tre fina visemän i anslutning till torget, som förmodligen är upplysta och vackra på kvällen. 

Fantastiska jul belysningar

På flera platser runt om i staden och kring parkerna har de satt upp enormt många julbelysningar på såväl palmerna, som de har satt upp andra dekorationer. I år verkar ett av tema va att de har gjort en del luftballonger som ljusslingor. Så vitt jag kan minnas, varieras det från år till år. 

Denna gigantiska kungakrona var enormt upplyst kvällstid.

Liksom denna stora julgranen. Tänk vilken jobb och så mycket pengar som de har lagt ner på alla dessa fina dekorationer. Men det är verkligen roligt att se. 

Hotellet som jag bodde på hade också gått all in med juldekorationer och hade en fantastisk vacker julgran i receptionen. Jag fick den stora äran att tillbringa nästan fem dagar, två olika tillfällen på Teneriffa nu i december, vilket var väldigt roligt. 

10 tips till Santa Cruz

För ett par år sedan skrev jag en guide med

10 tips till Santa Cruz de Teneriffa .

Staden är verkligen värd ett besök och det är otrevligt vackert både i staden och dess omgivningar.

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *