Humlan – En blomstrande Taqueria

Humlan

Humlan – en blomstrande uteservering

Förra veckan öppnade Humlan sin blomstrande och mysiga uteservering i Humlegården. När man spatserar in i denna trevliga taquerian som är fylld av kaktusar och blommor får man verkligen Mexico känslor. Det är en härlig känsla att slå sig ner i solskenet  i baren eller vid ett av långborden på Humlan och njuta av atmosfären. Här kan man naturligtvis beställa goda mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada-Slush.  Är man riktigt törstig så missa inte att smaka på dagens hemrörda Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna. Den serveras både med eller utan tequila. 

På Humlan Taqeria serveras riktiga tacos och äkta smaker på nygrillat majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i. Här finns med andra ord det mesta man kan önska sig för att få en smakresa till Mexico. 

En smakresa till Mexico

Vi hade en fantastisk fredag på Humlan med en trevlig smakresa till Mexico med goda smaker på både mat och dryck. 

Mexikansk kock

Tal Borenshtein, som står bakom maten på Humlan, flyttade till Mexiko som 21-åring där han efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. Efter sex år i Mexiko flyttade Tal till Sverige där han fortsatte sitt arbete inom matlagning utifrån erfarenheter och förståelse för det mexikanska köket.

“Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat: tacos”, säger Tal.

 

Humlan håller öppet från 15.00 varje dag och passar för den glada spontanmiddagen, afterwork-minglet eller drinkarna inför en pangkväll.

Aguas Frescas med eller utan Tequila

Vi startade besöket med att testa deras hemmagjorda Aguas Frescas utan Tequila. De var riktigt fräscha, färgglada och goda. Perfekta törstsläckare, må jag säga. 

 

Förrätt och fördrink

Man kan ju inte gå på en Mexikansk restaurang utan att dricka en klassisk Margeritha. Dock är jag van med att de kommer i lite mer finare glas. Men jag gillar ändå trenden att man tar samma glas till alla drycker. Tänker det är en miljövänlig aspekt på det. 

Till fördrinken rekommenderades en Ceviche Veracruzano med Limemarinerad torsk, tomat & koriander. Jag älskar verkligen koriander. Och det passade fint även med tortillas till denna rätt.

Prisvärt

Går man på en restaurrang på Östermalm, tror man säker att det ska vara dyrt. Men maträtterna här var inte alls särskilt dyra. En taco kostade från 45 riksdaler. Nog för att man behöver kanske 3-6 stycken för att bli mätt. Men det blir en trevlig variation på en prisvärd middag.  Några goda Tacos  att rekommenderas var bland annat deras Birria, som är en Jalisco-klassiker, långkokt högrev med consommé. 

Även deras Tacos Carnitas som var traditionell långkokt karré & habanerolök var riktigt god. 

Deras Tacos Baja med klassisk Mexikansk tempurafriterad fisktaco var nog godast. 

Dessert

Magiskt god kokosglass med pressad lime fick bli en fin final av en trevlig middag.

 

Hitta hit

Humlegårdsgatan 24

Närmaste T-bana Östermalmstorg

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser. 

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *