Årets resor utomlands 2021

2021 års utomlandsresor var inte många. Vilket naturligtvis är väldigt förståeligt på grund av pandemin. Framför allt blev det några jobbresor. Jag hann med charter destinationerna Teneriffa och Gran Canaria under januari innan min uppsägningstid på flyget var slut.

Sedan fick jag tillbaka mitt flygjobb igen i oktober och kunde avsluta året med några trevliga resor till Gran Canaria, Teneriffa och Köpenhamn igen.

Januari

Januari bjöd på två jobbresor till Teneriffa och Gran Canaria, sen blev det lugnt på resefronten under hela våren. Vi hade bokat härliga Ocean Beach Club på sportlovet, men bokade av på grund av pandemin.

Teneriffa

Årets första (jobb-) resa gick redan 2 januari till Teneriffa. Det blev kort, men intensivt. Hann med både lite sol, värme och tapas.

Gran Canaria

Sedan hade jag turen att få ett veckostopp på Gran Canaria, innan jag ”trodde” att min flygvärdinnekarriär var slut….. Pandemin gjorde ju att jag dessvärre blev uppsagd och slutade flyga i mitten på januari.

Det bästa på Gran Canaria i januari var nog att besöka den relativt nyöppnade thai restaurangen Sawadee.

För övrigt njöt jag av härliga promenader och lata dagar på stranden eller vid poolen.

Årets enda familjeresa utomlands

2020 hann vi med hela 3 utlandsresor trots pandemin. Men 2021 blev det ”bara” en utlandsresa.

Rhodos

Den gick till Rhodos strax efter midsommar. Det var en härlig och välbehövlig familjesemester.

Många undrade hur det var att resa i Coronatider , men det gick väldigt bra. Man får ju alltid följa alla restriktioner.

Resten av sommaren tillbringade vi i Sverige och med en gigantisk flytt för oss. Det tog upp det mesta av vår lediga tid.

Oktober

Köpenhamn en vacker höstdag.

I oktober hände det! Jag fick tillbaka mitt jobb som flygvärdinna igen. Från att det har varit mer eller mindre stilla på allt resande sen början av året, så flög det ordagrant igång, Resorna avlöste varandra.

Köpenhamn

Köpenhamn blev mitt andra hem under några helger. Jag hann med att njuta av både en vacker höst och juletider i Köpenhamn. 

Jag besökte både julmarknader och traditionella Jul på Tivoli i Köpenhamn.

Gran Canaria

I november och december blev det ett flertal resor till Gran Canaria.

Jag spelade Paddel för första gången i mitt liv. Det har länge varit på min bucketlist och nu äntligen blev det av!

Julstämning på Gran Canaria

Jag fick även nöjet att få njuta av härlig julstämning på både Gran Canaria ….

Teneriffa

…. och på Teneriffa. Tro det eller ej men Kanarieöarna bjuder faktiskt på härlig julstämning, vackra julblommor och fina julskulpturer i sand under juletider.

Årets resmål 2021

Det blev inga nya länder 2021… Men fyra olika resmål: Gran Canaria, Teneriffa, Rhodos och Köpenhamn. Inte helt illa… med tanke på pandemin.

Nu hoppas jag att 2022 bjuder på ännu fler resor och resmål!

Hann du med några resor 2021? Har du någon resa planerad 2022?

Spana också in

1 kommentar

  1. Hej! Tack för en sådan härlig blogg, älskar allt med resor. Vi (familj på 5 med 3 tonåringar)har bokat en resa till Thailand Khao Lak i mars men vi vet i dagsläget inte om vi ”törs” åka med alla restriktioner, pcr prover o.s.v. Har nu pratat med TUI om att boka om, men inget känns lika spännande & motiverande. Kollar på Kanarieöarna eller Teneriffa. Tips på något av dessa med 3st tjejer på 17,15,15år ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *