Körsbärsblomningen i Kungsträdgården

körsbärsblomningen

Körsbärsblomningen är  verkligen vacker

Årets vackraste tid är här. Våren i Kungsträdgården, när körsbärsträden står i blom är nog bland de vackraste som finns i Stockholms innerstad. Det är som ett enda stort drömmigt rosa blomstrande hav. Ett hav av bara vackra små, små rosa blommor. Numera är det verkligen en turistattraktion att åka in till Kungsträdgården bara föra att fota sig i det blomstrande rosa havet. Nuförtiden anordnas till och med Körsbärsblommansdag i Kungsträdgården. Det var igår, men jag jobbade så vi hade inte möjlighet att åka in igår. 

Färgglada blommor

Jag brukar åka in hit minst en gång per år för att se denna vackra körsbärsblomningen. 

Det har numera blivit en tradition. 

Det är nog ett av de finaste ställena som jag vet denna tiden på året. Jag var rätt sent på bollen i år. Jag har jobbat väldigt mycket och varit bortrest en hel del i april och inte hunnit mig in till storstaden och sett detta. Det blir ju så när man har flyttat ut till förorten… Jag var inne någon dag för ett par veckor sedan, men då hade de inte ens slagit ut. Förmodligen för den enormt kalla våren som vi har haft. 

Det var naturligtvis inte bara jag som var där. Det var en solig torsdag med superfint väder, så var det ett enormt folkhav av människor. Det är svårt att få en bild bara på Körsbärsträden eller blommorna. 

 

Har du inte sett Körsbärsblommningen i år, så är det hög tid att åka till Kungsträdgården ganska snart. För tyvärr går det snabbt om en vecka kan jag tänka mig att den redan är utblommad. Det brukar gå snabbt. 

 

Hitta hit

Kungsträdgården ligger mitt i Stockholm City. Ca 5 minuters promenad från T-centralen .

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *