Midsommar på Grinda i Stockholms Skärgård

Vi funderade en stund vad vi skulle göra på midsommar och just midsommarafton. Det ställer till det lite i planeringen när jag jobbar övriga helgen. När jag sedan flyger natt så vill jag verkligen sova hemma och sova ordentligt.

Båt ut till Grinda i Stockholms skärgård

Men sen kom jag på den briljanta idéen att vi kunde åka ut till Grinda i Stockholms Skärgård. Vi brukar åka dit varje sommar och det är alltid lika mysigt.

Vi har ju ingen egen båt. Men när vi ska ut i skärgården åker vi alltid med Strömma. De trafikerar de flesta öarna. Nu när vi har flyttat till Täby blev det otroligt smidigt att åka till Vaxholm och hoppa på en av Cinderella båtarna ut till Grinda. Det tog bara en halvtimme och var verkligen hur enkelt och smidigt som helst.

Midsommarfirande på Grinda

De hade ett väldigt uppstyrt och bra midsommarfirande. Redan på förmiddagen fick man vara med och klä midsommarstången och resa den.

Vid 14-tiden var det dans kring midsommarstången och trevlig musikunderhållning.

Vi mötte upp en väninna till mig som också var på ön och firade.

Killarna kom på att de ville göra midsommarkransar. Så vi plockade lite blommor och gjorde små midsommarkransar.

 

Det blev ett väldigt trevligt midsommarfirande. Men jag måste erkänna att det var väldigt, väldigt varmt och sedan väldigt många människor på ön. Så vi föredrar nog att åka ut till Grinda en annan dag.

 

Midsommarlunch

Vi hade med oss lite grillat till picknick som vi åt till lunch vid badplatsen. Det var både gott och mysigt. Enkelt och något som barnen gillar.

Fin badplats

Sedan kunde de bada medan vi åt lite längre lunch. De har en mysig, men väldigt liten badplats ute på ön.

Åk till Grinda

Båtarna går från Nybrokajen på Strandvägen med Strömma Cinderellabåtarna. Vi hoppade som nämnt tidigare på i Vaxholm.

Men ett hett tips är att boka biljetterna i god tid innan, så ni får en säker plats. Det var verkligen helt fullt ombord på båten och bara de som hade förbokade biljetter kom med under midsommarafton.

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *