Parken Zoo i Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna är en av Sveriges första folkparker. Anläggningen har länge varit ett uppskattat kvällsnöje, men är nu ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål för hela familjen. Parken Zoo består i dag av både en djurpark, nöjespark, badanläggning och camping/stugby.

Igår hade Parken Zoo i Eskilstuna VIP-invigning och vi var där och roade oss på bästa möjliga sätt. 

En dröm dag för både stora och små gäster

Min yngsta son var himmelen. Han tyckte bara allt var så bra. ”Käka sockervadd och åka karusell, här finns ju allt….. Följ med, följ med mig till mitt Drömland! ” Ja, den låten passar verkligen in perfekt på Parken Zoo. 

Nöjesparken

I nöjesparken finns 15 åkattraktioner anpassade för småbarnsfamiljen. Parken Zoo har deras egna maskotar Wilma & Morris är Parken Zoos maskotar
Wilma är en röd panda och Morris är en jätteutter. De tycker om att hälsa på alla barn som vill hälsa & att gå runt i Parken för att sprida glädje och dans! Man fick se dem mycket i parken, vilket var väldigt uppskattat av alla barnen. 

 

Min son fick några favorit karuseller och det blev bland annat båten, som snurrade runt. Jag åkte med tills jag blev alldeles yr i huvudet. Men han fortsatte bara ochb hade nöjet att till och med få åka med Grannen Måns, som uppträdde på Parken Zoo. 

 

Sådan mor, sådan son kan man väl också säga! Ja, han älskar att flyga flygplan lika mycket som sin mor.  Parken Zoo har ett varierat utbud av olika karuseller, som passar perfekt för en snart  6  åring. 

Grannen Måns – Drömland

 

Till vår stora förtjusning fick vi vara med när Grannen Måns lanserade sin nya låt – Drömland. Det var en riktig bra låt. Jag och sonen hade nöjet att stå längst fram och digga. Sen spelades andra av de flests barns favoritlåtar, som Sommarlov och Rulla i limousin. Det blev en fartfylld eftermiddag. Detta visste vi heller inte om 

Lilla L fick även ta en idolbild med Grannen Måns och diggade hans låt hela vägen hem i bilen sen. 

Vi hade en riktigt rolig dag tillsammans. Kvalitetstid när det är som bäst. Denna gången tre generationer och alla hade det lika bra. Det är så avkopplande att promenera runt i en djurpark som är grönskande med vackra blommor.

Nöjesparken höjer verkligen pulsen. Det kittlas i magen av alla fartfyllda roliga karuseller.

 

Djurparken

 Djurparken har många spännande djur. Här kan man se hur det ser ut för djuren i det vilda. Majoriteten av Parken Zoos vilda djurarter är utrotningshotade och ingår i olika bevarandeprojekt för att kunna bevara en frisk population för framtiden. Vill man kan man boka en privat guidad tur bland djuren. 

Vi strosade runt och tittade på de flesta djuren.  

Öppettider & Priser

Parken Zoo öppnar på lördag den 14 maj. Aktuella öppettider finns på deras sida. Entré biljetter kostar från 290 kr. 

 

Hitta hit

Parken Zoo, Eskilstuna

 

 

Andra Djur- och Nöjesparker att besöka

Önskar du tips på andra djur- och nöjesparker så har jag besökt många i Sverige. 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *