Can the Can – En bra fiskerestaurang i Lissabon

can the can

Can the Can – unik restaurang i Lissabon

Can the Can är en trevlig restaurang som ligger vid The Praça do Comércio, som är ett av Lissabons största torg precis vid havet. Can the Can har därmed ett fantastiskt läge. Man kanske får känslan av att det är en turistfälla. Men det fick vi verkligen svart på vitt att det verkligen inte var. Utan en helt unik portugisisk och enormt trevlig restaurang. Det var min första lunch i Lissabon och helt klart en av de bättre och trevligare. 

Can the Can har ett kök fullt av ”Portugalitet”, ett som representerar det bästa av Portugal och det portugisiska maträtterna. De kombinerar även vissa maträtter från världen och restaurangen har även fått sin plats på ett storslaget, unikt torg som är intimt förknippat med den globala berättelsen om hela Portugal. 

Syftet med Can the Can

Restaurangens kök är typiskt atlantiskt och använder främst naturliga råvaror, fisk och hälsosamma ingredienser. De strävar efter att göra burkar till en exklusiv produkt genom deras innovativa recept, med övertygelsen att kvaliteten på beredning och presentation kan bidra till att främja konsumtionen av konserverad fisk.

Förrätter

Här ser man exempel att de använder sig av att servera oliver i konservburkar. Ett innovativt och snyggt sätt att servera på. 

Rätterna som serveras är och känns väldigt hälsosamma eftersom de är baserade på en kombination av färska grönsaker med konserverad fisk av hög kvalitet, en produkt som är rik på Omega 3-oljor och utan behov av konserveringsmedel.

De använder också de bästa delikatesserna i burk och skaldjur inom ett koncept av atlantisk gastronomi.

Vinlunch en varm och härlig sommardag i Lissabon med en massa god fisk var verkligen alldeles perfekt. 

Trevliga och varierande fiskrätter

De hade olika trevliga fiskrätter på menyn som kombinerades på bästa möjliga sätt. Makrill med en fantastisk tomat och löksallad, var kanske en otippad kombination. Medan markrill i en riktigt god potatismos med dill var kanske lite mer vanligt. Båda rätterna var riktigt goda. 

Vi delade också på en rätt med tonfisk som låg på en bädd av färskpotatis och en god sås som de hade designat som en stjärna. Det märktes verkligen att de lade ner det lilla extra på maten där. 

 

Till fiskrätterna hade de även ett stort urval av olika oljor med olika fisk smaksättningar. Man kunde droppa ett par droppar av oljan i den smak som man gillade för att få en ännu starkare och även godare smak på maten. Dessa fiskoljor kunde man även köpa med sig hem från restaurangen. Det var något unikt från Can the Can, vilket jag faktiskt aldrig har varit med om att andra restauranger har erbjudit tidigare. 

Egengjord Vermouth 

De hade även sin egentillverkade Vermoth som vi drack till desserten och kaffet. En riktigt god och fin liköraktig vermouth med fruktiga smaker som passade fint till desserten med mandel och mandarin. 

 

Flaskan var verkligen så himla gullig, så jag köpte faktiskt med mig en flaska hem. Ett fint minne från restaurangen. 

 

Hitta hit

Praça do Comércio 82-83

Lissabon

Kombinera med Lisboa Story Center

Precis bredvid ligger Lisboa Story Center. Så är man historieintresserad rekommenderar jag starkt ett besök där för att få veta allt om Lissabons historia. 

Andra tips till Lissabon

Jag har en kategori som heter just Lissabon som du bör spana in om du ska resa till Lissabon. 

Mitt fokus under resan var verkligen att äta och dricka gott. Men inom kort kommer såklart också en weekend guide om vad man bör se och göra i Portugals vackra huvudstad. Staden som verkligen överraskade mig till det positiva på alla sätt. Både trevliga restauranger, barer och en många vackra och trevliga sevärdheter och museum. 

3-trevliga takbarer i Lissabon

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *