Rosenhill på Ekerö – En trevlig utflykt i Stockholm

Ute på Ekerö, sydväst om Stockholm ligger mysiga Rosenhill. Det är som en jätte stor trädgård med många vackra äppelträd, blommor och ett grönskande landskap, där man både kan äta gott, njuta av atmosfären eller bo över i en trädkoja.

Rosenhill ligger dryga 30 minuter med bil ut på Ekerö. Ett perfekt ställe att vara på om man vill njuta av en härlig utomhus miljö.

Äppelmusteri

Här har de ett alldeles eget äppelmusteri. Om man vill kan man åka hit med sina egna äpplen och be dem göra äppelmust, för en liten peng naturligtvis. Eller så kan man också köpa med sig äppelmust.

Mina killar tyckte det var väldigt spännande att stå och titta på hur de gjorde äppelmusten.

Café och restaurang

De har även både café och restaurang för den som önskar äta eller fika under sin utflykt.

På Rosenhill serverar de mat med fokus på vad säsongen ger och förstås också på att ha mycket ekologiska råvaror. De serverar både vegetariskt och kött. Det brukar också finnas något för den som har speciella önskemål vad gäller eventuella ellergier så som glutenfritt eller veganskt.

Här kan man njuta av maten eller fika både i ladan, orangeriet eller utomhus i den stora och mysiga blomstrande trädgården.

Under lördagen som vi var på Rosenhill var det enormt mycket folk. Vi ställde oss i ”kaffe kön” men sen började det tyvärr regna, så vi sökte skydd och hoppade över fikan. Barnen var väldigt nöjda av att leka i deras roliga trädgård. Medan mamman gärna hade njutit av en kopp kaffe, men men är det lång kö så är det…..

Plocka med sig blommor hem

När det är säsong kan man även plocka med sig en vacker bukett med blommor hem från blomfältet för en liten slant. Det var riktigt färgglatt och fint med alla deras blommor.

Bo i en trädkoja

Om man vill bo över ute på Rosenhill så har de två enkla små stugor med 4 våningsbäddar vardera. Man kan antingen bo i en stuga med dubbelsäng eller i en trädkoja för två personer. Dessa kan man hyra från någon gång i Maj till någon gång i September – beroende på utetemperaturen.

Roliga aktiviteter för barn

Här finns mycket roligt att göra för barnen. I flera av äppelträden i deras trädgård finns gungor att gunga på eller stegar så man kan klättra upp i träden.

Även i deras skog, precis bredvid trädkojan hade de en stor rolig gunga, där man kunde gunga väldigt högt, som äldsta sonen gillade. I den ena äppelträdgårdet, tystnaden, hade de en studsmatta som man kunde hoppa på. Det var också väldigt uppskattat av barnen.

 

Titta på djuren

Här finns även höns, ankor, kaniner och katter som vi tittade på.

Det var en riktigt trevlig utflykt och jag kan starkt rekommendera ett besök ut hit. De har även loppis på helgerna här ute.

Öppettider

Rosenhill är öppet tisdag- söndag 11-17 maj-september. I oktober beroende på äppelskörden.

Hitta hit

Nyckelbyvägen 22 på Ekerö.

Åker man kommunalt kan man ta T-banan till Brommaplan och sen tar man buss 311 eller 312, som tar ca 25 minuter ut och går ca 10 minuter från busshållsplatsen. Det är skyltat bra vägen ner från busshållsplatsen.

Andra tips på aktiviteter i Stockholm

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om;

15 utomhus utflykter i Stockholm 

6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar

13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad

15 tips till somriga Kungsholmen

9 tips till Vaxholm 

9 tips till Nynäshamn 

 

Har du andra tips på spännande eller roliga utflykter i Stockholms området som vi inte får missa?

 

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *