15 tips till somriga Kungsholmen

Mitt underbara Kungsholmen får ni verkligen inte missas vid ett besök i vår vackra huvudstad Stockholm. Speciellt inte under sommartid då Kungsholmen verkligen visar sig från sin bästa sida.

Kungsholmen som är en ö ligger vackert belägen i Mälaren i Stockholms innerstad med många vackra hus framför allt längs vattnet och dessutom en trevlig ö att turista på. Här bjuder jag på flera spännande saker som jag tycker är trevliga att besöka.

Kungsholmen runt – en naturskön sightseeing promenad

Gillar man att promenera eller springa ska man absolut ta sig ett varv runt hela Kungsholmen som är ca 1 mil långt. Här går man längs idylliska Norr Mälarstrand och blickar ut över Söder Mälarstrand och Mälaren, passerar vårt vackra Stadshus, strosar vidare kring Karlbergskanalen och får se Karlbergs slott sedan vidare längs trendiga Hornsbergsstrand som har ett utbud av trevliga uteserveringar längs vatten, man kan klättra upp på Fredhällsklipporna och njuta av vackra vyer, inte minst under kvällstid då man har en fin solnedgång här. Vidare går vägen längs de grönskande parkerna, Fredhällsparken, Konradbergsparken och in i Rålambshovsparken.  Detta blir en riktigt naturskön sightseeing promenad, springtur eller varför inte cykla runt ön för  att njuta av alla dess härliga vyer som faktiskt Kungsholmen har att erbjuda.

Rålambshovsparken

Rålambshovsparken är en stor mysig park med utegym, skateboardpark, volleybollplan, en stor parklek med plaskdamm under sommartid och en trevlig stor yta att bara slappa på kanske med en god pick nick.

Bo på Clarion Hotel Amaranten

Clarion Hotel Amaranten är vår alldeles egna lilla 60-tals pärla, som ligger mitt i en av Stockholms charmigaste stadsdelar, nämligen Kungsholmen. Hotellet som även ligger nära mysiga parker eller om man vill fika på lokala cafeér och shoppa i små läckra butiker, allt detta samtidigt som du har citykärnan runt hörnet. Här kan man sova gott bland fluffiga täcken, njuta av cocktails i världsklass på Tap Room & mättas av smaksensationer på Kitchen & Table,  detta tycker jag gör hotellet till ett perfekt val inför nästa Stockholms vistelse eller varför inte en staycation.

Ät på Kitchen & Table

Kitchen & Table  som är Claron Hotel Amarantens egna restaurangen som har ett samarbete med kocken Marcus Samuelsson. Restaurangen ligger i hjärtat av Kungsholmen och här vill de kombinera Kungsholmen och Manhattan – då de menar att både öarna är lika speciella och de erbjuder en meny med en smakexplosion av Manhattan tillagade på Skandinaviska råvaror. På helgerna serverar de även en av Kungsholmens mest omtalade bruncher där.

Ta en drink på Tap Room

Tap Room som ligger på Clarion  Hotel Amaranten. Här hittar du en unik cocktailbar i flärdfull 60-talsmiljö, där de har tagit trenden med välblandade cocktails på kran från New York till Stockholm och vårt underbara Kungsholmen.

Gå på Sparadiset

Missa inte mysiga Sparadiset Kungsholmen som verkligen är ett paradis för spaälskaren. Hit går du in och får känslan av att du hamnar i Maldiverna och kopplar av i en härlig miljö och kan njuta av underbara behandlingar av deras proffsiga personal. Floating är deras senaste behandling, där man flyter i en tank med 35 gradigt vatten fullt med Epsomsalt, som är rent magnesiumsulfat som har en ”renande” effekt på kroppen. När Magnesiumsulfat absorberas genom huden, till exempel i ett bad, drar det gifter ur kroppen, lindrar muskelspänningar och verkar lugnande för nervsystemet. Det är också naturligt mjukgörande för huden. De har även ett stort utbud av andra behandlingar både för ansiktet och övriga kroppen som är riktigt härliga.

Njut av sol, bad eller en drink i Hornsberg

Hornsberg och Hornsbergsstrand har verkligen seglat upp de senaste åren med mysiga barer, restauranger, caféer och en härlig utomhus miljö.

Ät på Piren Restaurang och Bar

Piren Restaurang & Bar i Hornsbergsstrand är en annan trevlig restaurang där man sitter och avnjuter god mat precis vid vattnet och vid fint väder kan man även njuta av en magiskt vacker solnedgång här. Att äta en middag här en sommarkväll och sitta precis vid vattnet är svårt att slå.

Åskåda den magiska solnedgången i Hornsberg

Hornsbergs vackra solnedgång är ofta helt enastående. En härlig sommar kväll i juni när jag senast var där, var den helt magisk som du ser på bilden. Här vill man gärna hänga på sommar kvällarna.

Hornsbergs badbryggor och andra badplatser

Bada ifrån Hornsbergsstrand vid badbryggorna eller från stranden vid Smedsuddsbadet. Det kallas även Smedis, som är ett strandbad vid Smedsudden nära Rålambshovsparken på Kungsholmen i Stockholm.

Plaskdammar

Runt om på Kungsholmen finns flera plaskdammar för de mindre barnen. Den ovan är ifrån Pirens plaskdamm och parklek nere vid Hornsbergsstrand. Man finner även plaskdammar vid Kristinebergsparken, nära Kristinebergs T-bana liksom i Rålambshovsparkens parklek.

Lekparker

För er som har barn med er när ni besöker Stockholm finns många fina och välskötta lekparker. Rålambshovsparklek,  Kronobergsparkensparklek och populära Ugglelekparken är nog de största.

Shopping tips

På Kungsholmen ligger shoppingcentret Västermalmsgallerian med ett urval av butiker, caféer och ett par restauranger. Men längs Fleminggatan finns också ett mindre urval av charmiga affärer. Bland annat Pernilla Wahlgrens egen affär MiNilla.

Barer längs Norr Mälarstrand

Längs Norr Mälarstrand ligger de även trevliga barer längs vattnet såsom Mälarpaviljongen eller Orangeriet, där det är mysigt att ta en svalkande drink i solskenet eller kanske till och med äta en bit mat.

Sevärdheter

På Kungsholmen kan vi stoltsera med vårt vackra stadshus som är beläget på den gamla eldkvarnstomten på Hanverkargatan 1. Stadshuset är 106 meter högt och väldigt populärt att gifta sig i eller varför inte äta middag på Stadshuskällaren. Vi var på ett vackert bröllop för några år sedan i Stadshuset. Vi har även Rådhuset på Kungsholmen.

 

Har du kanske andra tips på vad som inte bör missas på Kungsholmen?

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Vad många bra tips! Det är så länge sedan jag var på Kungsholmen men jag får nog ta en sväng dit någon dag och utforska några av dessa tips.

  2. Många bra tips! Vi har ju nära, men sitter mest och ”spanar” på Kungsholmen 😉 Gillar Hornsbergs strand iofs, och det händer att vi besöker restauranger där. Trevligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *