13 saker att göra i vår vackra huvudstad Stockholm

Vår vackra huvudstad Stockholm tycker jag är extra fin under våren och sommaren. När träden är gröna och det blommar lite varstans och sedan promenera längs vattnet lite överallt i stan. Stockholm som är uppbyggt på flera öar ligger verkligen så fint till och jag förstår verkligen att staden fylls med turister sommartid.

1. Ta en båt ut i Stockholms Skärgård

Något som jag verkligen har uppskattat på senare år är att åka ut i Stockholms Skärgård. Det finns många härliga kryssningar ut i Stockholms Skärgård under sommartid och en favorit hos mig var förra året när vi tog en Middagskryssning till Möja. Då hade vi nöjet att få se större delen av Stockholms vackra skärgård samtidigt som vi avnjöt både god mat och dryck.

2. Grinda

Det finna många härliga skärgårdsöar och vi besökte Grinda för ett par veckor sedan. Hit kommer man med båt från Stockholms innerstad på en dryg timme. En lugn och stillsam ö med härliga grön områden.

3. Vaxholms Kastell

Att åka till Vaxholms kastell är en mycket trevlig utflykt som passar såväl stora som små. Vaxholms kastell har en väldigt intressant historia och här kan man gå på guidade turer, besöka deras museum, gå in i ett escape room eller äta en bit mat.

Kombinera med ett besök i mysiga Vaxholm.

4. Fjäderholmarna

Fjäderholmarna är Stockholms närmaste skärgårdsö och hit kommer man på en knapp halvtimme. Ön har ett par trevliga restauranger, min favorit är Rökeriet.

Annars är det trevligt att bada eller äta picknick på klipporna.

5. Kungsträdgården

Kungsträdgården ligger i stort sett mitt i stan och är ett trevligt ställe att slå sig ner i och känna av storstadspulsen.

6. Ät frukost eller lunch på Bröd & Salt

Ett av mina absoluta favorit caféer i Stockholm är Bröd & Salt . De finns lite varstans i Stockholm och erbjuder alltifrån god frukost, lunch till en massa färskt och nybakt kaffebröd. Härom veckan avnjöt jag en riktigt god frukost på deras relativt nyöppnade café vid St Eriks Plan, där de även har en trevlig uteservering. Stort plus till alla allergivänliga alternativ.

7. Åk på en rolig sightseeing med Oceanbus

Vill man åka på en humoristiskt och rolig sightseeing ska man verkligen hoppa på Oceanbus, som tar dig på ett fartfyllt äventyr genom Stockholm både på land och vatten.

8. Besök en badplats

Stockholm har många mysiga badplatser. Förra året besökte vi två i Bromma området. Både Kaananbadet och Ängbybadet är trevliga och barnvänliga badplatser. Vid Ängbybadet ligger även en camping.

Djurgården

Djurgården är väldigt mysigt att strosa omkring på oavsett årstid. Här finns också mycket att göra för barnfamiljer. För en tid sedan skrev jag 5 barnvänliga tips till Djurgården.

9. Junibacken

Junibacken är verkligen populärt hos mins barn. Att få dyka in i sagornas värld och få leka, se på teater och sjunga är alltid mysigt. Deras favorit är Pippi teatern och leka i Villa Villekulla.

10. Gröna Lund

somrarna går vi gärna på Gröna Lund. Barnen älskar att åka karuseller. Men de har även många bra teatrar, artister och sommarkrysset här som är trevlig underhållning om man inte vill åka karusell.

11. Skansen

Skansen är riktigt mysigt att promenera omkring på. Just sommartid är det väldigt populärt att besöka Allsång på Skansen på tisdagar eller Barnens Allsång som är på söndagar, om man inte bara vill njuta av naturen och djuren.

12. Mitt älskade Kungsholmen

Stockholm är stort och för en tid sedan skrev jag 15 tips till Kungsholmen. Jag älskar verkligen ”vår vackra ö” och den får du absolut inte missa vid ett besök i storstaden.

13. Gamla Stan

Naturligtvis är Gamla Stan i Stockholm verkligen värd ett besök. Strosa på de smala gränderna, besök slottet och gå förbi Riksdagen. I Gamla Stan finns otroligt många fina byggnader och kyrkor att skåda.

Har du några andra Stockholms tips som man absolut inte får missa? Kommentera gärna.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *