2 trevliga weekendtips i Europa

Mina res expert uppdrag i Aftonbladet Morgon fortsätter relativt frekvent nu och jag har även några fler tillfällen inbokade under våren för er som vill ha fler res tips.

Idag fick jag nöjet att presentera två trevliga weekendstäder i Europa.

Europa har så otroligt många vackra och trevliga städer, men denna gången föll mitt val på Antwerpen i Belgien och Malaga i Spanien. Två städer som direkt föll mig varmt om hjärtat när jag besökte dem första gången.

Antwerpen

Förra året besökte vi för första gången Belgien och Antwerpen. En stad som jag direkt blev förtjust i. Främsta anledningen att vi besökte Antwerpen var att jag hade läst om att de hade världens högsta inomhus rutschkana på Comic Station Antwerp . En stor inomhus ”nöjespark” i fyra våningar med Belgiens kända seriefigurer. De som vi känner mest till är Smurfarna och Lucky Luke. Detta tänkte jag skulle passa mina söner perfekt och det blev verkligen en fullträff.

Antwerpen är för övrigt en mycket trevlig stad att turista i och är känd som både världens största diamantstad och en modestad. Men staden erbjuder även många trevliga museer, en vacker gamla stan – Grote Markt – och bra restauranger .

Det är väldigt enkelt att ta sig hit. Vi flög med Brussel Airlines, som har dagliga avgångar från Bromma Flygplats. På dryga två timmar nåt du Bryssel och sen tar man tåget direkt från flygplatsen ca 30 minuter till Antwerpen.

Malaga

Många flyger till Malaga och beger sig vidare ut längs Solkusten till de kända turistorterna Marbella och Puerto Banus. Men Malaga är en väldigt trevlig stad som har mycket att erbjuda än vad man kanske tror.

Malaga kan stoltsera som Picasso hemstad så missa inte Picassos Museum. Staden har även många andra museer vi besökte både Bil museum och MIMA – musik museet . när vi var där.

Ett annat trevligt tips är att besöka Parador de Gibralfaro som är både en restaurang och ett mindre hotell med fantastisk utsikt över staden.

Billigare än Sverige

Båda dessa städerna är betydligt billigare än Sverige.

Prisindex (källa Forex):

– Sverige 100

– Spanien 88

– Belgien 85

Priserna är ofta också lägre i storstäder än i turistorter.

Har du några andra bra tips gällande Antwerpen eller Malaga? Det är alltid trevligt med nya tips.

Om ett par veckor ses vi igen i Aftonbladet Morgon.

Spana också in

6 kommentarer

  1. Men åh vad sugen jag blev på Malaga nu!
    Svar: Jo, vi har nog nått event på gång i Sthlm:s trakten 😉 Hoppas på att det blir iår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.