Comics Station Antwerp – Leklandet med världens högsta inomhus rutschekana 

En av de största anledningarna varför vi åkte till Belgien och just Antwerpen var faktiskt för att jag läste om det stora leklandet Comics Station Antwerp  som har världens högsta inomhus rutschekana. 

Självklart åkte vi den 22,5 meter långa rutschebanan allihopa (utom Lilla L ). Den var riktigt häftig, men det gick fort som tusan. Så jag nöjde mig med ett åk medan maken och sonen åkte flera gånger. 


Den andra rutschekanan var aningen kortare bara 12,5 meter. Men nästan lika häftiga. Det är inte alla som har på meritlistan att ha åkt världens högsta inomhus rutschekana. 

Leklandet var  uppdelat i fyra våningar och byggde främst på Belgiens kända seriefigurer. De seriefigurer som vi kände till mest var såklart Lucky Luke och Smurfarna. 

Smurfarna 

Lilla L älskade verkligen Gammel-Smurfen som kom fram till honom flera gånger under vår vistelse. 

Själva leklandet var väldigt fint och fräsch och det olika avdelningarna hade även olika åkattraktioner som man kunde åka och leva sig in i Smurfarnas Värld. 

Lucky Luke 

Varje halvtimme visade de Lucky Luke film i 4D vilket var riktigt häftigt. Sonen gick flera gånger och de var olika filmsnuttar som visades. Häftigaste effekten var nog när det sprutade vatten även i hela biosalongen och inte bara i filmen. 

Baby lekhörnan 

Leklandet är verkligen anpassat för barn från cirka 0-10 år. Lilla L hängde mest i babyhörnan som var för de mindre barnen. Men snälla storebror tog såklart hand om honom. 

Tidsmaskin och labyrint


Det fanns som sagt både flera olika åkattraktioner man kunde åka i. Men vi gick genom en tidsmaskin labyrint flera gånger där man liksom spelade eller gjorde olika uppdrag tillsammans för att få poäng. Tyvärr fanns det inte på engelska, men jag tror vi lyckades förstå ganska bra ändå, för det vat väldigt roligt. 

Lekland området 

Leklandet var 6 200 kvm stort och hade verkligen något för alla smaker. Vi stannade bara en halvdag men äldsta sonen ville aldrig gå därifrån. Detta var verkligen det BÄSTA leklandet som vi har varit på. 

Comics Station är liksom som en blandning av ett litet tivoli och lekland med i stort sett bara roliga saker. De hade både lustiga huset och flera andra åkattraktioner. 

Lilla L’s kläder är ifrån Maxomorra. 


De hade liksom alla dessa klätterbanor och bollhav som finns på de flesta lekland. Men detta var så mycket mer. Hit vill vi verkligen igen. Men kanske när lilla L blivit några år äldre och kan göra mer saker. 


I Comic Station hade de flera roliga fotoställen med de kända belgiska seriefigurerna. Vilken kille vill inte bli pussade av två tjejer samtidigt. 

Barnens bästa dag i Belgien var här! 

Spana också in

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *